Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 3E DECEMBER
3-12-2014

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteravond de doffers 1 t/m 30 even opgesloten in hun bakken, laatste controle, wie in welke bak zit. Enkelen vlogen er ondanks het pikkedonker toch uit. Dus van zo;n 20 weet ik het nu zeker, de andere 10 vandaag en vanavond even opletten. Zodra ik ga koppelen zal het iets eenvoudiger worden: eerst overdag de zekere doffers opsluiten in hun bak, en dan in het donker de anderen vastzetten, en gelijk het hok dicht(schuifdeur). Dan hebben we in ieder geval de duiven in de goede afdeling zitten( voor die 2 of 3 die we dan nog niet zeker weten.

De 30 "besten" in het oude hok ga ik echt uitzoeken, wie tegen wie moet. De "rest" mag gestuurde vrije paring doen. Dus ik ze te bakken open, en bekijk per koffel die samen gaat of het ja of nee mag. Dus ook hier weer spreiding van kansen. De kwekers en 1e groep vliegers echt KOPPELEN, de "over duiven" mogen in principe zelf weten, misschien geeft hun dat extra motivatie. Bij de tweede groep zijn er natuurlijk zaken waar ik op let, afstamming, formaat etc. Maar laat ze toch voor een deel eerst zelf kiezen

De kwekers en eerste 30 vliegkoppels gaan bij elkaar op uiterlijke kenmerken en afstamming. Duiven met welke fouten ook zitten hier niet tussen.

Bij de restduiven( koppel 31 t/m 54) zitten ook geen duiven meer met fouten qua bouw. 1 doffer heeft een wat matige bouw qua rug cq lange staart, maar dat is een gekregen duif, dus deze krijgt een "tijdelijke permissie" te verblijven op  ons hok. met hoge snelheden en misschien op de vitesse weet je het natuurlijk nooit

En in principe gaan onze jaarlingen in 2015 op alles mee, vitesse, midfond en dagfond. Ik wil ze net zo hard spelen als dat ze aangeleerd hebben als jong. Steeds mee.

Na het seizoen 2015, heb ik dan ( hoop ik)  een goed ingevlogen club twee jaarsen voor 2016. In 2016 wil ik het totale aantal van 111 vliegduiven terug hebben gebracht naar 48 ( 24 koppels) en dan aanvullen met 6 koppels jongen 2015. Dus in 2016 weer naar maximaal 60 duiven in de winter.

Natuurlijk weten we niet hoe alles loopt, het kan wel een drama worden in 2015. Maar op dit ogenblik drie december 2014 zijn ze geweldig en compleet door de rui en klaar voor de kweek. Nog even tabakstelen halen en het feest kan beginnen.
 

Terug