Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 6 december 2014

6-12-2014

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Beetje mistig hier, en een beetje mistig in duivenland, overal is het gekonkel weer los gebarsten. Vooral hier in Friesland. Ik weet nog dat ik helemaal afgemaakt werd wanneer ik eens over indeling, vlieglijnen of wind sprak. Nu doet deze man het zelfde, gewoon geinig om te lezen, hoe hij compleet door het ijs zakt. Toen ik het schreef was het niet waar en kwam het door mindere duiven dan bij hun, nu zit hij in een situatie over indeling, en praat niet meer over de veel betere kwaliteit daar..... Leuk te lezen hoe mensen konkelen, zagen om hun gelijk te krijgen. Heel Friesland leeft mee ;)

Ook die andere die vorig winter schreef over de nieuwe indeling, hij was woest, ze hadden geen schijn cvan kans, en nu eind 2014 was het hun beste jaar... gewoon geinig om te lezen.

En ook geining( ja ik ben van de geinig vanmorgen), dat alles wat ik schreef de laatste jaren, volgens deze twee niet waar was, het kwam door gebrek aan goede duiven..., toen de 1 afgelopen winter en de ander nu in het zelfde schuitje zit, praten ze daar niet meer over, maar gaat het over te trek en ligging, indeling en vieglijn.... raar hoe ze als een blad omdraaien. Het is gewoon leuk om zo nu en dan te lezen.

Ik ben van de zuid zuidoostlijn afgestapt, ( eerlijkste), ik wil nu graag vanaf het strand in Belgie en frankrijk vliegen, Dus tegen de draad in, ik heb me aangemeld bij Harlingen, wel steeds stukje rijden maar ach, het is maar duivensport en ik werk op een benzine pomp, heb dus de diesel voor niets.

Dat het eerlijkste voor de duivensport anders is, weten we, maar men praat graag( alleen) in eigen straatje. Dus ik doe dat ook maar, hoe westelijker hoe beter, kunnen we de eerste vlucht in April met Den Oever beginnen? gaarne. Lijkt me leuk. En graagt niet samen met afdeling 10. Ze zijn zoveel sterker dan 11, dan hebben we geen schijn van kans. Dus in de toekomst NOOIT samen met afdeling 10, stel je voor dat het goedkoper kan. Dat willen we niet. En ik wil niet tegen Muntendam, en Scheemda spelen, die hebben veel betere duiven . Dus graag afdeling 11, vanaf het srand spelen, eerst Den Oever, dan het strand aanhouden tot Zeeuws Vlaanderen en dan Belgie, en Frankrijk op het strand, ook leuk voor de mensen die met de vrachtwagen mee gaan toch.

Groetjes

Terug