Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 28E
28-12-2014

Goedendag iedereen,

Vandaag de eieren van de kwekers( 10 koppels nu) onder vliegkoppels van de B ploeg gedaan. Ik verleg bijna nooit eieren, maar heb nu de kans met zoveel reserve koppels. Van de week verleg ik de andere helft. Dan kunnen de kwekers een keer opnieuw beginnen, hopenlijk heb ik dan straks wat meer jongen per koppel.

De duiven zien er ongelofelijk mooi uit, super strak, en ze gaan iedere dag of bijna iedere dag in bad. Zelfs nu ze op eieren zitten, daar kijk ik niet na.

Over het voer om de dag Olympic MG Mix en Beute Lecithine olie, en de dagen er tussen heb ik er nu Colicontrol over het voer. Ze leren zo gemakkelijk voer te eten met "iets er over" en de mest is natuurlijk geweldig.

De verhalen van binnen 10 dagen alles op eieren is hier nooit zo hoor, ik heb ok nog een paar koppels zonder eieren, en de eersten zijn gelegd op de 22e. En ik vond ook al een kapot eitje bij de vliegers en een koppel met 1 ei bij de kwekers maar dat is allemaal normaal in de winter, het zijn geen machines.

Elco komt twee keer per week de hokken schoon maken, en dan is het meestal ook wel nodig, veel duiven in kleine ruimte door het koppelen en dan heb je meer mest natuurlijk.

U weet dat u reeds producten bestellen kunt, Ibancode NL20INGB0676290256 , we hebben alles weer vers in voorraad.  Verzend/verpakkingkosten zijn € 10,00

 

Terug