Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

NIEUWJAAR
1-1-2015

Happy New Year

Vandaag 1 Januari 2015, het nieuwe jaar is begonnen, ik ga er dit jaar alles aan doen om een paar mooie series neer te zetten. We hebben een grote ploeg, ze zijn goed bevlogen als jong, dus ik wil proberen met zo'n 80/90 duiven aan de start te komen in April. Op dit ogenblik zitten er 113 vliegers klaar. Alles wat de vluchten goed doorstaan hebben en ook nog eens goed van bouw zijn mochten blijven. Enkele zijn minder van bouw maar deze zijn testduiven van goede spelers dus krijgen een jaar extra de kans. Mijn eigen gefokte duiven zijn zeer streng op de hand geselecteerd en voldoen in ruime mate.

Maar.....in het koppie kunnen we niet kijken, van die 90 mooi gebouwde beute duiven kunnen er wel 75 stom zijn, en dan redden ze het niet he. Maar qua bouw zitten er geen afvallers meer tussen, qua bouw zijn ze goed, heel goed of perfect. Maar nogmaals, het lichaam is goed, het verstand, wilskracht en orrientatie dat moet de mand laten zien.

as vrijdagavond kunnen we de ringen halen in de club, even gezellig met een hapje en drankje. Misschien dat iemand nog wat duiven mee neemt, ook altijd leuk. 17 januari hebben we de feestavond in Noordwolde, we zullen zien hoeveel mensen zich aanmelden. Ik ga er van uit iedereen !

Op facebook plaats ik de laatste week vaak filmpjes over keuren, selectie, verzorging, etc. Ik ga hier mee door, ik krijg echt honderden likes en of berichtjes, zelfs vanuit Arabie , geweldig toch.

Groetjes tot later, en kijk eens op mijn facebook pagina, meld je aan als vriend

 

Terug