Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 19E
19-2-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

vandaag de duiven van de A ploeg er voor het eerst uit gehad, eerst de duivinnen, ze gingen er nog slecht in maar moesten ook nog even wennen natuurlijk aan de nieuwe ingang. Elk jaar is het eerst even wennen omdat ze van het jonge duivenhok overgewend moeten worden. Na de duivinnen mochten de doffers even buiten. Vanaf nu probeer ik ze wat regelmatig los te laten. Wanneer ze goed gewend zijn, gaan de A en B ploeg gelijk los, dus dan wederom steeds eerst de duivinnen. 

We zullen zien hoe het dit jaar gaat lopen, ik heb er zin aan. 

Andere sites lees ik bijna niet meer, meestal negatieve shit. En negatieve troep zie ik genoeg op het journaal, duiven is voor de leuk, gezellig , spannend, hobby, rust etc. Waar ik wel vrij actief ben is op Facebook , daar kun je namelijk je vrienden kiezen... Waar je niets van wilt lezen, die wis je gewoon als vriend ;)

gisteren bij Leo van Rijn te De Lier geweest, fantastische man, goede duiven, fijne duiven van Willem de Bruin ook. Zeer fijne jonge duiven 2014  een paar prachtige doffertjes en de fijnste in de hand was ook de beste asduif van Nederland , een blauwe duivin met een 8,5

op de terugweg weer even langs dick vogelzang geweest te Staphorst, zand halen, kattebakkorrels en Beijers voer. Ook nog even zijn NPO winnaar bekeken, geweldig van bouw.

de jonge duiven 2015 doen het heel goed, ze zijn topfit. Ik heb er ongeveer 110 denk ik, zitten ook 10 snellen van Hans en Evert Jan Eijerkamp bij uit hun allersnelsten dit jaar.

de duiven hebben om de dag wat Olympic MG mix over het voer met Beute Lecithine olie, en prange suppe door het water.

enkele mensen geholpen deze week, hadden dunne mest bij hun duiven, Colicontrol over het voer of water en weg is het, geweldig spul.

morgen even naar Sprang-Capelle en zaterdag naar Giesbeek

leuke, top duivensport ...tot 1 maart, dan eigen duiven eerst. ;)

 

 

Terug