Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 24 februari 2015

24-2-2015

Goedendag iedereen,

We hebben er zin in, nog tien dagen tot de voorjaarsbeurs en dan nog vier weken tot de eerste vlucht. Ik kan bijna niet wachten.

De Jongen zijn reeds geruime tijd bij de vliegploeg weg, ze zitten in hun eigen afdeling, de ouders gescheiden en zijn sinds enkele dagen buiten. Het gaat goed, ze beginnen al aardig te vliegen, eten goed ( Recup) en de mest is goed dus zijn wel gezond. Het weekend van de voorjaarsbeurs doe ik de geslachten even samen, gemakkelijker voor Willem die ze voert maar ook als motivatie voor het nog lange seizoen. Gewoon even een weekend samen. En misschien doe ik dat eind Maart nog wel een keer, ik heb er geen vaste richtlijnen voor, je moet het zien, soms hebben ze het nodig.

Morgen woensdag de 25e ga ik met wat duiven voor de eerste controle naar Nanne Wolff, ze hebben geen medicatie gehad vanaf de laatste vlucht dus eens kijken hoe het er voor staat.

Morgenavond ga ik alle duiven even tegen luis druppelen, niet dat ze wat hebben, maar uit voorzorg, ik wil straks in het seizoen geen luizen op de duiven, en met een goede luisdruppel twee keer per jaar heb je daar geen last van.

Het nieuwe Beute product Colicontrol heeft o.a boterzuur een zeer sterk middel op bacterrien te doden op de natuurlijke weg, het zou dus in principe een keer goed zijn om het voor het seizoen nog eens 10 dagen te gebruiken bij de oude duiven. Maar eerst maar even afwachten wat Dokter Wolff zegt morgen.

Nog even over de Prange Suppe van Tollisan, deze is de zelfde als de mijne, word ook door Gunter Prange gemaakt. Ik heb de officiele alleenverkoop voor Nederland, onder aan de Sticker gezet door Gunter Prange zelf. Het is de Prange Suppe met de Vale duif er op en mijn eigen Sticker op de achterzijde. Wanneer uw winkelier Matador voer verkoopt komt dat via Dick Vogelzang, u kunt de Beute producten ook via Dick Voglezang laten meekomen met uw Matador voer indien de winkelier daar aan mee wil werken natuurlijk. Anders besteld u het gewoon bij mij of nog mooier haal het op de voorjaarsbeurs stand 202 bij Gert Jan Beute duivenproducten ! Maar om dus nog even terug te komen, wanneer u Vincent Schreuder bezoekt bezoekt voor onderzoek en u ziet daar de Prange Suppe staan, dit is ook de echte. Maar jammergenoeg worden er nog steeds enkele "knoeiers" betrapt, ditmaal weer iemand die van 1 fles 2 maakte door het te verdunnen met water, en waak dus voor nep.

En ik heb ditmaal voor het eerst ook enkele halve liters van Gunter Prange gekregen, € 26,00 voor een halve liter, u kunt Prange suppe best goed houden, maar sommigen willen het eerst even proberen en heb ik dus een 30 tal halve liters gekregen.

Olympic MG Mix € 35,00

Lecithine Olie onmisbaar om vetten op te slaan € 15,95

Herstel Power dierlijke eiwitten € 12,00

Beute Sport o.a ter voorkoming spierblesure € 12,00

Herstel Power Caps 180 stuks € 15,00

Electroboost de beste duiven elektrolyten ter wereld  € 21,95

Colicontrol tegen dunne mest en darmproblemen € 15,00

Prange Suppe € 50,00

Op de beurs is de olie € 15,00 en de Electroboost € 20,00 om het tellen gemakkelijker te maken

Terug