Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 5 maart 2015

5-3-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

we zijn er helemaal klaar voor de VOORJAARSBEURS te Houten as weekend !!! We hebben de auto vol met Beute producten, En voor de snelste 24 liefhebbers die nog nooit prange Suppe gebruikten hebben halve liters mee voor   € 25,00 dus gewoon de helft zonder extra kosten.

De Lecithine Olie is 15,00 op de beurs en de Electroboost 20,00 dus geen losse centen

Gisteravond nog weer een auto vol Prange Suppe gehaald bij Gunter, Stickers en halve liter flesjes die hij nog had staan. Hij was in een vrolijke bui we hebben zeer gelachen Willem, Gunter en ondergetekende.

De B ploeg heeft vanmorgen super gevlogen, morgenvroeg de A ploeg nog even en dan mogen ze het weekend samen, doffers en duivinnen, gemakkelijker voor Willem en goed voor de motivatie. Maandagochtend pak ik ze dan weer bij elkaar weg.

De jongen zijn op dit ogenblik buiten( 14.15 uur) al vanaf ongeveer 12.00 uur, ze moeten overal aan wennen, dus ook aan de roofvogels en aan Spike de Australian Cattle dog. Die jaagt over het terrein....en houd de jongen scherp en de sperwers weg. De Havik zal niks van hem aantrekken maar de Sperwer is bang voor Australian Cattle Dogs, die zijn zo ongelofelijk snel, dat zodra de sperwer een duif slaat Spike de sperwer al heeft...en dat gebeurt maar 1 keer he, werkt alleen niet voor die grote jongens die een duif meenemen ( Havik)

 

De jonge duiven zijn ongelofelijk gezond, ze ruien als gekken, maadag begin ik met verduisteren. Ze hebben nu om de dag Prange Suppe door het water en zo nu en dan Olympic MG Mix over het voer, aangeplakt met afwisselend Lecithine Olie en Colicontrol. Ik wil dat ieder veertje wat gaat ruien als "goud" terug komt, in de figuurlijke zin natuurlijk. Dus het beste is alleen goed genoeg.

Vanaf maandag dus beginnen met verduisteren bij de jongen en ik begin maandag met een Kuur van 21 dagen met Prange Suppe bij de oude duiven, de jongen dus ook, omdat die iedere dag het restant van de ouden krijgen (ouden krijgen steeds vers)

De oude duiven krijgen nu een mengeling van Recup, Beute Korrelmix en Gaby Vandenabeele de Recup en Gaby zijn van Beyers en de korrelmix is van DHP. Vraag wel of de super Beute korrelmix en niet zomaar een "gemalen mais korreltje" en zeker geen "kippenkorrel"  U heeft wedstrijdduiven en deze moeten ook wedstrijdduiven voer en geen kippenvoer.

Ik kan me ook niet voorstellen dat er nog steeds liefhebbers zijn die slecht voer geven, weinig kiemkracht en gewoon slecht qua samenstelling. Als u voer neemt, pak dan gewoon een topmerk, een merk als Beyers, Matador, Garvo of Versele laga, ga nu niet bezuinigen op matige kwaliteit. En natuurlijk kan het op de vitesse nog, en als de wind mee zit....maar ik wil graag dat mijn duiven 20 weken er kunnen staan, en niet aan de autoweg belgie Nederland staan met tranen in de ogen van de spierpijn.... Nee, ik wil dat ze goed thuis kunnen komen, en dat ik er in ieder geval alles aan gedaan heb.

Net als die goedkope mineralen bakken, allerhande bakken of zakken, veel is gewoon restafval, zout en de goedkoopste troep die er maar bestaat... dan gaan uw jongen en ouden teveel drinken, dun poepen, slecht opgroeiende jongen en u maar klagen over "spuiters" , spuiters bestaan niet met een goede mineralenbak ! Tenminste bij gezonde duiven niet. En goede bakken o.a de meest verkochte BEUTEBAK van DHP die worden helemaal opgegeten , u hoeft niet de helft weg te gooien omdat het nat is geworden door al het zout....

Dus maak een goede keuze: minder duiven, maar 8-tjes, een goede zak voer en goede bijproducten, dan bent u veel beter af dan met veel duiven, slechte kwaliteit en goedkoop voer.....

Kies slim !

ps Als u zaterdag op de beurs komt, vergeet dat niet hè Johan te zeggen he....tegen mijn broer( die kale met grote snor) hahaha

 

Terug