Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 12 maart 2015

12-3-2015

goedendag vrienden en vriendinnen

Prachtig weer he, duiven kunnen mooi even los, ze vliegen goed, gisteren zag ik op het systeem dat er toch een duif gepakt was, ik zal straks even kijken welke, al wil ik het misschien niet eens weten.... Het systeem gaf 1 duif te weinig aan, nu kan het natuurlijk ook nog gewoon een kapotte chip zijn, of een gemiste duif over het systeem. Straks maar even kijken.

Bij de jonge duiven lag vanmorgen een duif dood, en 1 flink beschadigd. Gisteren viel de roofvogel er tussen, het krasje werd gepakt, maar kon ontsnappen en de blauwe klapte tegen de grote volière , die lag dood vanmorgen en het krasje maar dood gemaakt. Toch wel zonde. Ik weet er zijn veel ergere dingen, maar toch....niet echt fijn. Het is jaren geleden dat ik een duif dood vond in het hok, en ditmaal was Elco die haar vond en de gewonde zag liggen. De blauwe was een Eijerkamp Lambrechts duif... Tis zonde, altijd natuurlijk, welke duif ook.

update 13.30 uur

Bij de oude duiven aan het omwisselen geweest, een doffer van A naar B en omgekeerd en een duivin van A naar B en omgekeerd. De A duiven ( die twee) deden niet wat ik wilde, en dus worden ze gedegradeerd naar de "reserve" ploeg

De B ploeg( reserve) lekker in bad geweest, gisteren de A ploeg natuurlijk.

Het oude hok( A ploeg) is al warm, het Dumo hok is nog steenkoud, misschien wel goed voor later forme

Terug