Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 15 maart 2015

15-3-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Eerst maar eens uitgeslapen tot 10 uur, toen de duivinnen van de B ploeg los gelaten, en nu 10.50 vliegen ze nog steeds, maar er zit niet zoveel van op dan de A ploeg. Dat komt omdat die in een veel warmer hok zitten . Maar misschien hebben we later wel forme op het B hok, je weet het nooit, de jongen vlogen er goed op in de zomer.

Tot nu toe is er 1 oude duif gepakt door de roofvogel, ik wist het niet zeker maar de antenne gaf aan welke miste het was de 773 doffertje van het B hok. Dit was een zoon van de 331 van 2013 en de Braad de Joode duivin van 2013 waar ik nog nooit een stamkaart van heb. Deze 306 heeft geen ouders een weesje zeg maar. Jammer.

Bij de jongen zijn er wel al een paar gepakt denk ik, maar ook die tel ik niet, we zien eind van het seizoen wel welke er nog zijn.

Ik hoop over eenentwintig dagen op de africhtingvlucht met 100 duiven te kunnen spelen , maar ik denk er sterk aan om ze de eerste weken grotendeels als invliegduif te zetten. Gewoon met de 10 van 2013 voor de punten en de rest lekker op training/ invliegen, en als er dan een jaarling of meer het goed doen kunnen ze zo bij de ploeg......😃

Dan hoef ik er maar 1 te klokken op de Vitesse ipv 11 stuks. Maar ach, er kan nog zoveel veranderen, eerst een vergadering as donderdagavond van de club, kijken wat de vergadering wil.

U weet dat ik zeer TEGEN invliegduiven ben, maar het is algemeen aangenomen overal dus dan kunnen de grote hokken nog gemakkelijker uitzoeken, we zien het wel. Het is nu nog maar de 15e maart he

Update 11.15 uur, de duivinnen zijn er weer in, de doffers nu los, ook voor een uurtje denk ik. Ze vliegen wel minder hoor dan de duivinnen, maar dat is bekend in ons systeem. Duivinnen trainen altijd harder, de doffers komen vaker even terug om te kijken of vallen even op het hok. Vanaf volgende week of misschien nog een weekje later( heeft met de temperatuur te maken) gaan we een vlag op het dak zetten. En dan niet zo zeer om ze te laten vliegen....nee dat doen ze zo wel, maar om ze te dresseren , wanneer de vlag op staat moeten ze vliegen , zodra de vlak gestreken is, moeten ze naar binnen.

Op dit ogenblik hebben de vliegers nog steeds licht voer, half recup half gaby vandenabeele beide van Beyers. Door het drinken prange suppe, over het voer Colicontrol ( je handen stinken de gehele dag) 

Terug