Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 16 maart 2015

16-3-2015

goedendag iedereen.

Ook aan het genieten van het prachtige weer? Hier in wilhelminaoord hebben de beide ploegen gezamenlijk gevlogen. Eerst zoals altijd de duivinnen, en toen die er weer in zaten de doffertjes. Volgens mijn unikon systeem waren het ook vandaag nog 112 stuks. De duivinnen vlogen goed, en gingen er heel goed in. En gelukkig geen enkele vloog meer naar he verkeerde hok. Zelfs de 807 en 879 die omgewisseld zijn pakten al hun nieuwe hok. De doffers zijn anders, die trainen minder en enkele zaten in het verkeerde hok. Dat zal op den duur wel beter worden hoop ik. 

Na de oude vliegploeg mochten de jongen er uit. Ik heb dit jaar weer gewoon 1 ronde winterjongen. Er zit tussen de eersten en laatste misschien drie weekjes tussen. Maar het weekend van de voorjaarsbeurs kwamen er toch nog weer een paar jongen bij. Van Jos Voortman kreeg ik een jong uit zijn snelle duiven, Jos heeft maraton duiven maar ook een doffertje van mij en een duivin van Bart en Nance van Oeckel. Uit dit koppel kweekte hij vorig seizoen een zeer opvallende duif, die iedere week zijn eerste was, en zich ook in de club al liet zien. Dus uit dit koppeltje kweekte Jos een prachtige jonge doffer voor mij en nam die mee naar de beurs op zondag. Zo komt er natuurlijk wel eens een duifje bij. Mijn eigen winterjongen en de winterjongen van Hans en Evert jan Eijerkamp en dan nu die van Jos. Hij zat de andere dag al op het hok, een echte rappe dus. En o ja, Klaasje kreeg nog een een witkop duifje van Jos, een kruising tussen een rechtstreekse Lucy van der Wegen x een Marcel Aelbrecht duif. Een echte opvaller dus tussen die gewone blauwen en krasjes opeens zo.n bonte kop. Dan herkend ze hem in ieder geval

Verder gaat hier alles super, de duiven zijn gezond, trainen geweldig, zitten strak en met de roofvogels valt het gelukkig nog mee, althans bij de oude duiven, tot vandaag is er 1 opgegeten. Wel moet ik zeggen dat onze Australian Cattle dog veel kleine roofvogels weg houd, hij jaagt de gehele dag over het terrein. De duiven zien hem niet meer, maar de sperwers en valkjes nog wel. Voor hoe lang weet je nooit. 

Morgen dinsdag schijnt het weer nog mooier te worden, tot wel 16 graden hoorde ik, dan krijg je toch echt zin aan de eerste vlucht. Bij ons is die op 5 april. En meestal hebben we dan een klokvlucht in Noordwolde met wat gratis prijsjes, meestal eieren voor deze paasvlucht.

Maar nu is het nog maar de 16e Maart dus we hebben nog even, en wanneer we beginnen op 5 april kan het wel weer steenkoud zijn, nu is het mooi, maar nog steeds de koud eigenlijk, dus tijd zat nog. Al heb ik wel al diverse liefhebbers aan het africhten, ik zag zelfs al een wagentje uit Leeuwarden bij Steenwijk staan....ja ja die zijn er vroeg bij, is toch 30 km wel denk ik.

Vandaag( nu 15.30 uur) ben ik op het werk, toch ook wel leuk hoor. Ff wat anders dan duivensport, al komen er ook veel liefhebbers even een babbeltje maken, maar ook eens wat andere praat, dat houd de geest wat scherper. Gisteravond nog even bezoek gehad van de grote kampioen Johan Halman uit Zuidveen, hij kwam even advies vragen, en dat is toch leuk, iemand die zo snoeihard speelde de laatste drie jaar. Hij heeft de goede vliegers allemaal verkocht, dus moet ook even opnieuw beginnen. Hij had de complete Beute lijn aan producten weer bestelt , en wilde even weten hoe scheefvliegers zo veel mogelijk te voorkomen, ik gebruik daar de Beute Sport voor, een geweldig middel om deze " maandagochtend spier blessure " te voorkomen. Ik 2009 had Johan er veel last van, toen hebben we het kunnen oplossen, maar nu wil hij het eigenlijk voorkomen, en met goede producten en voorzichtigheid kan dat aardig.

Op dit ogenblik weer enkele liefhebbers aan de telefoon gehad of via internet met coli verschijnselen bij jonge duiven, na enkele dagen Colicontrol was het gelukkig helemaal onder controle . Colicontrol is een natuur product geen medicatie, voor medicatie moet u naar een duivendokter. Maar dit product werkt spectaculair op basis van boterzuur. En dokter Wolff schreef daar al vaker over, geweldige resultaten tegen bacteriën . En waar het ook goed tegen werkt, bij dunne mest bij oude duiven zelfs met jongen in de schaal. Zeer goede resultaten

Terug