Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 18E UPDATE
18-3-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De duivinnen hebben weer goed gevlogen, het is natuurlijk ook prachtig weer. Ze gingen alle 55 naar hun goede afdeling, dus ook dat is prima. Nu zijn de doffers buiten, knalden ook naar buiten, zie er heel goed uit. Mijn duiven zijn nog wat licht, maar dat komt door de recup, Prange Suppe en het trainen. Veel liefhebbers zullen ze nu op prachtig vlieggewicht vinden hier, maar voor mij zijn ze wat licht. Ze krijgen ook weinig voer voor mijn doen. Na de kweek even een rustperiode en "schoonmaak" periode van het lichaam, alle afvalstoffen er uit en vet er af. over een weekje ongeveer ga ik meer voeren en langzaam wat zwaarder voer, richting de eerste vlucht.

In de week voor de eerste vlucht op 4 April ga ik het systeem voeren van de Vitesse, maar bij mij iets meer dan de gemiddelde liefhebber, ik wil op de Vitesse niet hard spelen, ze moeten er later pas echt staan. En er bij voeren is moeilijker dan er af halen( qua gewicht), dus liever iets te zwaar straks op de eerste vlucht. En ja, mij mij geld 4 April als vlucht, al is het een africhting.

Gisteren vernomen dat we er weer een nieuw lid bij gaan krijgen, Joop Schuring uit Steenwijk heeft zich bij de beste club van Friesland aangemeld( Winnaar Friesland trofee :)   ) , voor ons een goede zaak, voor steenwijk een gemis. Joop heeft een duivenvoer handel, en de liefhebbers uit eigen club en woonplaats bestellen het voer buiten hem om, zo gaat de kleine winkelier kapot. En wij ons maar afvragen: waarom gaan alle winkeltjes toch dicht? door u zelf ! Of hij helemaal stopt met de verkoop weet ik niet, maar wel dat hij lid gaat worden bij pv de Vredesduif.

Morgenavond hebben we vergadering dan horen we meer. Ik hoop dat ik dan praten kan, ik heb morgen afspraak met de tandarts voor twee zenuw behandelingen.....auw

Straks om 13.00 uur even bij Dokter Wolff zijn, de controle weer van onze duifjes. Ik neem er vier mee, en wat mest. Ik hoop dat ze schoon zijn, we gaan het zien en laten het u weten. Ik neem Cor de Jong uit Wolvega even mee, kan hij gelijk twee duifjes laten onderzoeken, ik moet toch heen, en boek altijd een kwartiertje extra in

Het aantal kijkers per dag op deze site zit al weer boven de 2000 !! en de vluchten moeten nog beginnen

15.30 uur UPDATE

Terug van dokter Wolff met vier doffers en een meststaal van alle vliegers, de vier doffers waren brandschoon, ook in de mest helemaal niets te vinden. Het gaat nog even op de kweek, uitslag horen we nog. Nanne hij, geweldig goed in orde, goed op gewicht, prachtig in orde.

Cor de Jong uit Wolvega was even mee, ook hij had vier duiven mee. Ook prima niets in de mest, geen geel, 1 duifje had bij Cor iets luchtwegontsteking, rookblokjes mee en SA mix.

Toen nog even bij Dick Vogelzang geweest, Cor was er nog nooit geweest, er lagen wel 15.000 zakken voer, ongelofelijk, Dick heeft alles ( Bullingerweg te Staphorst).

Bij thuiskomst de jongen weer binnen geroepen, Cor stond er van te kijken, in minder dan een minuut alle jongen binnen.

Vandaag Miss Auxillius aan de Vechtmachine gekoppelt. Gister voor de tweede maal de duivin van Koen Carmeliet gebrobeerd. maar deze mooie duivin wil het niet, zelfs na twee dagen opsluiting met de Vechtmachine wil ze het niet en weer terug naar jaarling doffer.

Miss Auxillius is moeder van de 1e provinciaal Nanteuil en lijn Kleine Dirk(Aladin) B10-5169600 kocht ik op Pipa enkele weken geleden ( Danny Senden)

Terug