Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 25E
25-3-2015

goedendag vrienden en vriendinnen.

Kijk eens op de verkoop van Wim Pasman op www.gps-auctions.com , nog vier dagen maar. Diverse rechtstreekse Beute duiven en Marcel Sangers. Goede duiven hoeven niet altijd duur te zijn, als u maar weet WANNEER te kopen.....en dat is nu, aan het eind van de kweek !!!!! Dan zijn de fijne duiven te betalen. U kunt ze lekker even laten wennen aan uw hok, er nog wat jongen van kweken voor de kweek..... En er vroeg mee kweken volgend seizoen. In oktober en november zijn deze duiven vaak onbetaalbaar voor velen, en nu.... Voor een appel en een ei bijna. Dus kijk snel op de gps site en zoek even naar de 13 duiven van Wim Pasman. En als u daar toch bent kijk ook even naar de duiven van Richard van der Horst. Dus niet eind van het jaar dik betalen maar nu kopen.

Succes met bieden.

Gisteren de duiven voor het eerst weg gehad, een koppel op Meppel en een koppel bij mijn werk . Afstand 20 en 10 km. En vandaag richting de polder waarschijnlijk. Even kijken hoe het weer word, ik ben niet bang voor een drupje regen hoor , maar dan korte afstanden nu . Straks met beter ingevlogen duiven kijk ik niet naar het weer. De laatste 25 km moet een duif ook met donker weer kunnen vinden, ze doen het maar op herkenningspunten. En als ik eenmaal begonnen ben met africhten heb ik de smaak snel te pakken en wil ik meer en vaker. Haha voor volgende week zaterdag 4 april wil ik ze graag 4 of 5 keer weg hebben gehad. (Lappen, wegbrengen of leren) 

En door al dat africhten of rijden straks hoop ik de duiven weer "blind" te kunnen herkennen, je pakt ze steeds in de hand, hoe zijn ze van gewicht? Hoe is de kleur? Het gewicht? De pluim? Etc. Ik wil ze met zes weken optimaal hebben maar dat begint nu al. Vanaf zondag as ga ik twee keer per dag voeren en het schema volgen.

Een leuk nieuw kampioenschap bij ons in de club, voor de eerste vlucht moet iedereen 20 duiven aanwijzen , die niet gewijzigd kunnen worden. 

Spannend, wie kan ze het best aanwijzen, sommige liefhebbers hebben minder dan 20 duiven, die hebben geen keuze. 

09.00 uur update: geen duiven weg vandaag. Heb de geslachten weer gescheiden vanmorgen en de duivinnen om 08.45 los gelaten, vies weer, regen, koud niks aan.

Vandaag prange suppe door het water en olympic MG mix over het voer met lecithine olie.

Terug