Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 28 maart 2015

28-3-2015

Goedendag iedereen,

Prachtig weer hier in Wilhelminaoord, ideaal weer voor een vlucht, maar we moeten nog even een weekje wachten.

Gister ochtend hebben de duivinnen 1 uur en 45 minuten gevlogen, waarschijnlijk ergens van geschrokken, want drie duivinnen kwamen na. Wel alles thuis gelukkig. de 747 kwam uren later zelfs. Wel een prachtig gezicht, we hadden bezoek uit Zwolle en Denemarken( Hansen broers), en die zagen de duivinnen niet eens aankomen, ze vielen vanuit de lucht met 27 gelijk op de antennes. Vanuit het niets BOEM op de antennes, we stonden er bij en keken er na. Ook de doffers vlogen goed. na de doffers kwamen de 3 laatste duivinnen pas terug... de 747 pas tegen 14.00 uur.

Vanmorgen de B ploeg los gelaten( duivinnen), ook die zijn nu reeds een uur weg.

Er zit wel een groot verschil in het klimaat van beide hokken, het oude hok is reeds warm om 08.30 uur, het Dumo hok pas eind van de middag op temperatuur. Zal ook wel verschil in forme komen straks, misschien wel goed. We zullen zien.

Net Claudio Pieper even aan de telefoon gehad, hij had Olympic MG Mix voor het eerst gebruikte bij de kweek...ongelofelijk vertelde hij. Mooi om te horen toch.

Bij vriend Theo Pander zag ik dat hij prange Suppe had zonder sticker, klopt, hij heeft ze via Maarten Hakvoort te Urk, en op die Prange Suppe had ik wel de Prange Sticker zitten, maar was mijn eigen nederlandse sticker vergeten, sorry Theo. en de kleur anders? klopt ook, is bijna ieder jaar anders van kleur, komt door de boomschors ( Rinde), soms jonger dan lichter van kleur, soms oude schors( oude boom) dan donker. zelfde werking, omtsteking remmend .

later....ff de duivinnen binnen halen...als ze er zijn?

Terug