Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 31E DINSDAG
31-3-2015

Code oranje, storm, de bomen liggen hier bijna plat, dus maar een keertje ff wachten met duiven lossen.

Ik heb ze net gevoerd, dus de ochtend maaltijd hebben ze al gehad. Met een uurtje pak ik het restant weg, en tegen 12 uur krijgen ze wat snoepzaad en beute korrels.

De jonge duiven mogen in de volière , bad er in en laat ze maar poedelen.

Ik hoop dat het weer opknapt deze week, wil ze graag nog een keer weg hebben voor een lapvluchtje richting Deventer , zaterdag is de africhting ook vanuit die plaats en dat is zo,n 70 km

even van de tijd gebruik gemaakt om weer Olympic MG mix te vullen en Electroboost, ik maak ze zoveel mogelijk iedere week vers, geen oude meuk dus. Vers van de pers. En even voor me zelf een top 20 lijstje gemaakt, voor de eerste vlucht moeten we een top 20 lijstje invullen, hiermee kunnen we de gratis prijzen winnen en word een proef kampioenschap gemaakt. Ik begreep eerst dat dit het nieuwe kampioenschap werd in de club, maar dat is dus niet zo, gewoon het 1;10 systeem van de afdeling, maar dit aangewezen 20 kampioenschap er naast, om te kijken of er grote verschillen inzitten. Dus twee kansen dit jaar. Ik heb een lijstje gemaakt met 20 duivinnen uit de A ploeg, omdat het een proef is, heeft het "minder" belang, welke 20. Ik heb de 6 duivinnen van 2013 gepakt en 14 jaarlingen. In compustam heb ik ze code Q gegeven. Mijn besten als jong waren doffers....waarom dan geen doffers?? door het systeem en de fondvluchten gok ik op duivinnen als zijnde een betere keuze, we zullen zien. De eerste twee weken vast de doffers :)

Update 13.15 uur. De duiven er niet uit gehad , te veel wind. De voorspelling voor zaterdag is goed, althans op dit ogenblik. Dus ze gaan allemaal mee op de africhting. Veel liefhebbers zullen er niet zijn, mensen zijn bang voor koud en nat weer....maar laten ze er wel bij huis uit voor een uur training. Natuurlijk hebben we liever 20 graden en een zon aan de hemel, maar 9 graden gaat ook hoor. De eerste vlucht een week later kan er nog wel sneeuw vallen, en dan doet bijna iedereen mee.

Gisteren en vandaag kwamen er jongen thuis van vrijdag.... Iets tussen gevallen denk ik, komen ze na dagen nog weer thuis, hoeveel ik kwijt ben? Geen idee, ik tel ze niet 😃

Terug