Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE VRIJDAG VAN DE TRAININGVLUCHT
3-4-2015

Goedendag iedereen,

De oude duiven er vandaag niet uit gehad, ik heb ze gisteren afgevoerd. Vanmorgen tegen 09.00 het voer wat er nog lag weg gepakt. De jongen los, was al een weekje geleden door de stormen.

Bezoek gehad uit Workum, was gezellig. Tijdens de koffie buiten gezeten zelfs, wel onder het afdakje maar toch.

Straks tegen 14.30 uur, ga ik het weduwnaarshok schoonmaken, ik draai dan gelijk de schotel om, de doffers hebben dan al een pleziertje. Later die middag gaan de duivinnen er bij, ik toon ALTIJD. Waarom? omdat het me goed bevalt, dus dan niet verranderen.

We hebben een klokvlucht van de club in Noordwolde, ik denk dat er weinig mensen mee doen. Veel te koud zeggen ze, of : ik heb ze nog niet weggehad. Ook hier was het koud, en ik heb ze 1 keer in de mand gehad. Dus ik doe alles mee. Mooier weer als vandaag en morgen krijgen we niet vaak, dus hupsake in de mand. En wil er een duifje wegblijven morgen...dan doet hij dat maar. En te koud voor de doffers? voor de duivinnen net zo koud hoor, hebben die soms andere ogen en oren? Het zit meer tussen de oren van de liefhebbers, een duif vliegt graag. Als ik ze morgenvroeg bij huis loslaat om 08.15 uur is het ook koud, en vliegen ze minimaal een uur ( 70/80 km) dus kunnen ze dit ook van A naar B.

Update 20.20 uur

Zo de duiven zitten in de vrachtwagen en zijn op weg naar de losplaats. We hadden in de club zeven volle manden van 31 en een rest mand van 27 dus 244 stuks dacht ik. Ook een deelnemer uit Oosterwolde ...daar deden ze niet mee, er lag nog sneeuw 😃

Was gezellig in de club, we waren er om 17.30 uur al en de vrachtwagen was er stipt om 19.20 uur. 

Morgen zullen ze wel los komen tegen een uur of tien denk ik, uurtje vliegen en thuis zijn ze weer. Zullen vast wel een paar achterblijven. Morgenavond om 20.00 uur maken we de balans wel op.

Tot morgen

Terug