Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

AFRICHTINGVLUCHT OP ZATERDAG 4 APRIL
4-4-2015

 

 

goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

Alles staat hier gereed voor de thuiskomst van de duiven vanuit Deventer. De hokken zijn schoon, voer staat in de bak, Electroboost door het water en de klok staan reeds aan. Gisteren 110 duiven ingemand. Veel te veel natuurlijk, volgend jaar weer gewoon maximaal 24 koppels oude duiven. Dit is gewoon teveel werk. Maar ik wist het van te voren, een jaar veel duiven, hard selecteren en dan terug naar 1 hok en de helft van de duiven. 

Maar gistermiddag had ik het zwaar, ook omdat het natuurlijk de eerste keer was, ik toon alle duiven, maak van te voren de hokken schoon en dan tussendoor steeds bestellingen voor producten, je doet natuurlijk veel tegelijk. Daarnaast moet ik als eerste in de club zijn, ik ben de inkorver, en van te voren alles klaar zetten, en met Cor en Willy een kop koffie drinken. Tegen 18.00 uur zijn we begonnen. En ik was al vanaf 14.00 uur bezig met de eigen groep duiven. Maar niet klagen en zeuren meer, ik wist het van te voren.

Nu staat in ieder geval alles gereed voor thuiskomst. Ik verwacht dat ze tussen 10/11 gelost worden, hier nu om 09.25 uur is het schitterend weer in zuidwest Drente geweldig duivenweer. Maar verder naar het zuiden nog matig tot slecht, ,maar het goede weer komt er aan jongens, prachtig weer

De duiven gisteren ingemand in vier ploegen, de eerste 30 waren duivinnen A ploeg, , de 2e 30 doffers A ploeg, de 3e groep duivinnen B ploeg en als laatste de 27 doffers van de B ploeg. Het B hok staat op het zuidwesten, dus aanmerkelijk kouder en bijna geen zon. Dus zien hoe die komen vandaag. Ze zijn koude gewend 😃

Update 18.30 uur

Ging goed vandaag, de duiven kwamen heel vlot naar huis, de eerste twaalf stuks binnen een minuutje op de antenne. In vijf minuten zo,n 35 stuks. Maar kon ook niet anders he, het was mooi weer. De eerste twee op de antenne waren duivinnen van 2013 , de eerste prijs werd behaald door 13-345 Gena. Onze tweede op de klok was de 500 dus ook van 2013, alles was vlot thuis.

Terug