Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 8 april 2015

8-4-2015

goedendag iedereen,

De duivinnen er uit om 08.30 uur, dikke mist buiten, ze waren dus gelijk uit zicht....

Vandaag hebben ze nogmaals de echte Prange Suppe door het water, en over het voer natuurlijk Olympic MG mix en lecithine olie. Ze zijn het net zo gewend als ik zelf, het zijn van die systeem dingen die er vast in gaan zitten, zelfs met een slaperige kop pak ik de olie en MG mix nog, zo op de automatische piloot.

Ik geef ze vandaag wat extra voer, het was een koude nacht, dus ze mogen even wat extra eten indien ze dat willen, na een uur pak ik het restant wel weg, dus ruim en goed eten.

Gisteren met een goede liefhebber gesproken over het fenomeen dikke koppen, hij had zaterdag een vlucht gehad en had bij zijn doffers dikke koppen, ik hem hem mijn mening verteld, dat het komt door de kou en dat het eind van deze week weg is, het weer gaat veel beter worden dus, even geduld en het is vrijdag tegen de avond over. Om iets te doen qua medicatie , daar ben ik niet zo voor. Even geduld en met het goede weer gaat het over, en degene die prange suppe geven hebben eigenlijk nooit meer het verschijnsel dikke koppen. Maar ook hier zag ik het bij het B hok en dan bij de doffers ook een beetje op maandag, dit hok is koud, staat om het zuidwesten , maar dinsdag morgen was niks meer te zien en vanmorgen zaten ook deze weer helemaal strak.

Vanmiddag de duiven nog een keer laten vliegen, maar ze vliegen lang niet lang als vanmorgen 😃 je zag ze denken: moeten we nog een keer???

Ze worden wel heel mooi, ze eten goed, glimmen als paardekeutels in de maneschijn 

 

Terug