Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 9E
9-4-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen ,

Gisteren hebben de duiven twee keer gevlogen, de late " shift " hadden ze weinig zin trouwens, ze wilden spelen, zelfs de duivinnen maakten salto's in de lucht, wel een goed teken natuurlijk. 

gisteren een jonge duif gehaald uit Heerenveen, hij zat bij vriendelijke mensen op de 7e etage van een flat met uitzicht op het voetbalstadion.                    De 558 vermaakte zich er best, kreeg een heerlijke vetbol te eten en kwam gedurende een week iedere dag even buurten. Toen het duifje weer thuis was zag je dat ze het herkende. Wat wind kan doen he met zo,n jong beestje. Gelijk een herstel power capsule opgestoken en een geel tabletje.

Morgen gaan de duiven voor de tweede keer in de mand, Boxtel geloof ik of Gennep , we zien wel. Het weer lijkt prachtig op vrijdag en goed op zaterdag, dus gaat leuk leer vluchtje worden. Wind westelijk is de voorspelling, 

De duivinnen er uit om 08.30 uur, ze hadden er zin in, als een speer naar buiten.

Een 20 tal duivinnen uitgezocht voor de top 20, deze top 20 gaat in onze club pv de vredesduif spelen voor de gratis prijzen. Er zijn dit jaar veel prijzen te winnen, gesponsorde prijzen, geschonken prijzen en dan nog door de eigen leden aangebracht, en we hebben de Jumo prijs, geschonken dus door supermarkt Jumbo. Ik dacht dat deze uitgezochte 20 voor de kampioenschappen zouden vliegen maar dat bleek een misvatting . We hebben gewoon het afdeling systeem, de top 20 dus alleen voor de te winnen prijzen .

30 eerste prijzen van de afdeling heeft hij gewonnen schreef hij, Wim Booij , geweldig , er zijn mensen die dit nooit mogen meemaken, maar 30 pppffff dat is wel heel veel. Gefeliciteerd Wim , komen er dit jaar vast een paar bij. En Rink Wijnstra uit Drachten die gaat hard lachen wanneer hij me voor zit dit jaar met zijn 29 tegen mijn 109. Dat zou ik ook doen, is toch Super als je met 29 duiven voor de massa speler zit, vond ik ook altijd geweldig hoor. En ik vind het ook leuk voor die liefhebber die met 15 duifjes voor Bas en Willem zitten, geweldig gevoel toch voor die jongens, en reken maar dat Verkerk en de Bruijn het die mensen ook gunnen !!!! En jammer dat Dick Boer het spoor der kampioenen niet meer leest, omdat ik er in schrijf. Als ik hem was had ik mijn column gewoon overgeslagen, je laat je duivenblad toch niet verpesten door een klootviool met zijn column 😃 nee gewoon bij binnenkomst van het blad, beetje lijm er tussen en bestaat de column niet meer 😉

Internet..... Facebook.....😙😙😙

 

 

Terug