Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG 12 APRIL
12-4-2015

goedendag iedereen,

De dag na de eerste vlucht, het ging goed en slecht tegelijk. Goed omdat de eerste alleen kwam en vrij snel op de antenne viel, slecht omdat alle andere duiven daarna met koppeltjes kwamen en soms heel lang bleven vliegen, maar dat heeft u kunnen lezen, vorige week, dat is een onderdeel van het systeem. In he begin wat over-voeren ze komen dan goed maar blijven van plezier wat vliegen. Maar straks hebben we wat over wanneer de fond begint, en dan hebben ze het spelletje ook echt wel door hoor. Gisteravond misten we nog vijf, straks maar eens kijken of er nog wat bij komt, het is nog heel vroeg.  Eerst even koffie voor mezelf, beetje storage war kijken en dan naar de duiven. Ik moe vanmiddag weer naar het werk, dus even genieten nog, straks weer gewoon negen uur werken.

De eerste drie op het klokkie waren trouwens duiven van 2013.... Die kennen het spelletje al he. De eerste die ook de eerste speelt in de club was Goliath, en dat is een mooi verhaal. Vorig jaar als jaarling deed hij het matig, maar is geweldig van bouw en afstamming , die mocht nog een jaar vliegen.... En het is nu net deze geweldig mooie die de eerste prijs speelt tegen 534 duiven in de club. En qua afstamming..... Vader is kleinzoon Rossi, Beatrice en Che en moeder is dochter van de wereldberoemde Vechtmachine. Dus even geduld gehad met Goliath en hup de eerste prijs, leuk toch

Update 08.30 uur. De duiven gevoerd, gaat snel, alles stond al gereed, zien er goed uit, hebben het koud gehad vanacht dat kun je wel zien, veertjes omhoog, maar straks wanneer het zonnetje komt is het zo weg, dan blinken ze weer. Ze hebben Electroboost door het water. 

de liefhebbers die vandaag een vlucht hebben wens ik natuurlijk veel succes. 👍👍👍👍👍

Terug