Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 13 april 2015

13-4-2015

Goedendag iedereen

Een welgemeende goede morgen voor iedereen in Nederland en ver daarbuiten. Meer dan 4000 kijkers zaterdag op deze pagina, het is toch geweldig.

Het afgelopen weekend is goed maar ook slecht verlopen, ik mis nog 3 duiven van de 109 dit ik mee had. Dat is jammer maar kan gebeuren, draden, roofvogels, vrachtwagens, glazen geluidswallen het kan van alles zijn waarom een duif niet thuis komt. Mijn beste jong van vorig jaar de 842 is er nog niet Happy Hero. Maar ik zit er niet meer zo erg mee, althans probeer er niet over na te denken want dan doet het zeer.

Ik heb ook een duivin weer in de ploeg gedaan, deze kwam gewond thuis na een roofvogel aanval, maar kan weer in de ploeg. Ik kijk het natuurlijk eerst even een paar dagen aan, wanneer ze niet mee komt gaat ze er weer uit. Zoals het nu lijkt gaan er zaterdag ruim 100 weer mee, we zien het wel, keuze genoeg hè. Opvallend is toch dat de eerste 3 van afgelopen zaterdag duiven van 2013 waren en daar heb ik maar 10 van. Dus ervaring, rust en slimmer waarschijnlijk nog dan jaarlingen.

Komt ook een deel omdat ik dit jaar niet lap of rij met de duiven, gewoon teveel om te pakken, misschien nu woensdag of donderdag een keer, met mooi weer. Ik vind het prachtig hoor rijden. maar met vier groepen en ruim 100 stuks... pppffff

Vanmorgen om 08.20 uur de eerste groep er uit gedaan, de duivinnen zoals gewoonlijk, en hebben ze natuurlijk weer PrangeSuppe door het water en Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie.

update 20.20

De duiven hebben vanmiddag nog een keer gevlogen, de duivinnen wederom een uur, de doffers, tja die zijn meer aan het geinen, dus een half uurtje en dan feest.

Terug