Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 18 april 2015

18-4-2015

goedemorgen iedereen, 

Het lijkt een mooie dag te worden, helder weer, beetje kopwind , maar koud. 

De duiven die vandaag thuiskomen krijgen het niet voor niets, en moeten goed ontvangen worden, ze hebben langer gevlogen dan vorige week, kopwind, wat lager gevlogen, sommige zullen zelfs gewond thuiskomen of verongelukken. Dus niet alle duiven komen thuis op de eerste dag vast en zeker. Degene die wel thuis komen, en dat zijn de meesten natuurlijk moeten alles krijgen wat hun hartje begeert , dus goed voer, beute bak, Electroboost door het water en misschien zelfs al wat herstel power of olympic MG mix over het voer. Met kopwind is dit belangrijker dan met staartwind. Probeer na een kopwind vlucht uw duiven en er op zondag even uit te laten, dit om spierkramp te voorkomen( scheefvliegers) .

Ik denk dat het vandaag ook een vlucht van de toekomstige topduiven, vorige week waren er redelijk veel geluksduiven en eendagsvliegen vroeg thuis, dit vooral omdat de start onregelmatig was, althans bij ons, de duiven in Boxtel konden moeilijk wet komen, onregelmatig, en dan zie je vaak duiven vroeg die je niet verwacht. Vandaag zal het wat anders zijn, denk ik. De vroege duiven van vandaag zullen gemiddeld de betere duiven van de toekomst zijn. En vooral als ze goed vertrekken, zijn ze langer dan 5 minuten op de losplaats in grote groepen dan gaat dit niet op. Met een bliksem start wel.

We hebben 103 mee van de 107 van vorige week mis ik nog drie 842, 771 en 831, de 13-364 kwam gisteravond nog thuis met zijn poten vastgezet door visdraad, hij heeft ergens langere tijd ingezeten. De 745' 364, 735 en 689 heb ik thuis gelaten, misschien volgende week weer.

Er waren in noordwolde ruim 700 duiven gezet, ik geloof 705 om precies te zijn, twee liefhebbers hadden ze op invlieg mee, die willen niet dat anderen hun prijzen verdienen, ze hebben fondduiven........ Fondduiven kunnen dit niet....... De eerste van vorige week bij Jaap bakker was een aangevlogen fondduif van Harrie Hoekstra, en met ruim 1700 mpm, was deze fondduif vroeg. Dus zeg niet dat ze het niet kunnen, zit een fondduif bij een Vitesse speler dan winnen ze gewoon prijs.

update 14.00 uur

bijna alles thuis, net stond de teller op 100 van de 103.

De eerste duif die kwam was de 734 doffer, maar hij ging er als tweede in. de 824 duivin speelde de eerste prijs vandaag tegen zo, n 700 duiven., en de 734 dus de 2e. De 826 Halle Berry is een rechtstreekse van Team GPS een directe dochter uit de superkweker Porky( Gust Jansen).

Opvallend was dat de eerste 13 duiven allemaal uit het A hok kwamen...

Moeder Beute heeft alles thuis zien komen gelukkig. Ze was een dagje op bezoek, straks om 16.00 uur gaan we klok afslaan, en ze gaat mee. Ik wil alle leden bedanken dat we vandaag wat eerder konden afslaan( normaliter 19.00 uur). Toppie

Nu drie weken op rij de eerste prijs, gelukkig zijn ze gezond. En dan nu met een beetje kopwind( hier iets meer oost) de eerste 13 aangekomen duiven allemaal uit het A hok.

 

Terug