Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 24E
24-4-2015

Goedendag iedereen,

Enkele gewonde duiven hier, ze trainen zo hard dat er drie beschadigd terug kwamen van hun ronde. Een doffer onder de vleugel helemaal kaal en blauw, drie duivinnen aan de borst beschadigd ( borstbeen) en een duivin gepakt door de roofvogel en bijna levend opgegeten. Alles is wel thuis geraakt maar vraag niet hoe. Misschien zijn ze wel uitgeschakeld voor het leven, maar duiven zijn sterk, dus even afwachten maar. Ze kunnen misschien met enkele weken weer mee.

Vanavond gaan er 100/105 mee naar Weert, het aantal is nog niet zeker, duiven die door wat voor oorzaak niet 100% zijn gaan niet mee, dus we zien nog wel.

Gisteren trainden de duivinnen weer keihard, het zijn net doffers in het hok. De doffers daarentegen trainen veel minder, het is meer spelen, jagen, opvliegen en klieren. Maar als ze zich daar goed bij voelen....lekker laten gaan.

De duiven zijn gezond, zien er zeer goed uit , ze glimmen enorm. Afgelopen woensdag ze nog even naar Nijkerk gehad, naar onze nieuwe losplaats: De Keutel plus. Dat is net voorbij tankstation Vanenburg dan afslag Nijkerk, even naar rechts en dan in het weiland, mooi ruim , kunnen zelfs vrachtauto,s staan. Het is door de lucht 82 km, en dat met die kopwind en kou was het een goed trainingskamp.

Cor de Jong uit Wolvega zoekt nog een 2e Hands Unikon Antenne? wie heeft er 1 over, bel Cor 0561-613720

Update 08.00 uur

De duiven om 07.00 uur vandaag nog een halve maaltijd weduwschap voer van Beijers gegeven, veel mais voor de suikers, vet hebben ze genoeg gehad. Om 10.00 uur pak ik het restant weg en krijgen de duiven niets meer. Ik zal vanavond enkele duiven invoeren in het systeem, ik zal 10 duiven invoeren , dus de 11e T/m de laatste zijn gewoon op afgifte. Liefhebbers zijn soms zo raar dat ze wat zeggen over : Hij begon met de 83e getekende........ Dat wil dus niets zeggen, en 90% van de liefhebbers snapt dit wel.... Dus de eerste 10 zijn ingevoerd...de rest niet. Tja, duivenmelkers..... Je moet alles verantwoorden, vorige week plaatste ik een uitslag van iemand uit afdeling 5 die mijn producten gebruikt....... Kreeg ik een mailtje van een Fries of dit eigen gekweekte duiven waren of gekregen duiven...... Hoe weet ik dit nu? Die Fries dacht, zonder eerst goed te lezen, dat het mijn uitslag was...en wilde ook nog wel even graag weten of ik de winnaar dus zelf had gekweekt ....echt??? Ja, er zijn echt dit soort duiven coaches. En die andere Fries, die echt even moest zeggen dat er ook mensen zijn die niet goed spelen al geven ze beute producten..., ja natuurlijk, van trekpaarden maak je nooit en te nimmer renpaarden. En beute producten kunnen slechte verzorging niet verbloemen. Wanneer u, een goed hok heeft, redelijke duiven heeft, uw best doet, dan helpen Beute producten echt !!! Het hok in zijn geheel gaat beter presteren, komt beter naar huis etc etc. Maar laat u zelf ergenseen steek vallen .....geef dan niet de Beute producten de schuld.

Terug