Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

WOENSDAG DE 29E APRIL
29-4-2015

Goedemorgen vrienden en vriendinnen,

Het grote aftellen is begonnen. En wat bedoel ik daarmee? Dat ik van de 110 duiven waar ik mee ben gestart nog 4 kwijt ben van afgelopen zaterdag( 102 mee), een paar gewonden heb, waarvan 2 zeer ernstig, nu aan het aftellen ben begonnen met het inmanden. Het is geen doel van mij om met 100 of meer te spelen, het is een doel om volgend seizoen met een super groep twee jarigen te kunnen spelen. Dus duiven die gewond zijn gaan niet mee, tot ze weer helemaal fit zijn. Laatkomers van afgelopen zaterdag gaan mee indien ze vrijdag weer helemaal super zijn, anders gewoon een weekje thuis. Ik speel duiven om ervaring op te doen, om kopprijzen te pakken en misschien TT en het seizoen is nog lang, dus twijfelaars gaan er uit of gewoon niet mee( de vliegploeg).

Nu as vrijdag kan ik 101 duiven spelen, die in staat zijn thuis te geraken, maar zijn deze 101 duiven ook allemaal kanshebbers? neen, sommigen zijn nu woensdagmorgen nog niet 100% en gaan dus nog niet mee. Ik probeer alleen duiven te spelen die qua gezondheid en forme een kans maken op een kopprijs.

Dus hoeveel gaan er vrijdagavond mee? geen idee, ergens tussen de 90 en 100, zoals net beschreven zie ik dat vrijdag pas. En wat liefebbers dan al snel zeggen: Beute is er al 15 kwijt..... leg ik naast me neer. Die komen maar kijken en de thuisblijvers tellen, daar word ik soms niet goed van.. Ik ben "kwijt" van afgelopen zaterdag 4 duiven, dus 110 min 4 is 106 duiven met chipring om hier op het hok.

Welke ben ik nog kwijt van zaterdag? 3  " vreemden" en 1 van mezelf

Vanmorgen de duivinnen om 07.45 los gelaten, nu 08.30 vliegen ze nog steeds, maar zijn wel weer bij het hok, ze zijn 15 minuten weg geweest. Om 08.45 uur roep ik ze weer binnen, hierna mogen de doffers

Terug