Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DONDERDAG DE 30E
30-4-2015

hallo iedereen,

Donderdag de 30e , morgen weer inmanden. Hoop op beter weer dan vorige week. Het zou mooi zijn wanneer we zaterdag kopwind krijgen met een zonnetje er bij. De betere duiven komen naar voren met dit type weer, althans is mijn mening. Het weer van afgelopen zaterdag gaf ook winnaars, er zaten natuurlijk ook prima duiven bij, maar over het algemeen waren de goede duiven wat laat of heel laat. Het is iedere keer met regenachtig donker, bewolkt weer, een verrassing welke je als eerste ziet dalen. Met kopwind, en een heldere lucht kun je van te voren de grootverdieners aanwijzen. Bij het weertype van afgelopen zaterdag heeft iedereen prijs en zijn er meestal geen uitschieters, en lijken de tophokken opeens gewone hokken. 

Hier gaan zaterdag waarschijnlijk 95 duiven spelen om de prijzen spelen, ik laat een aantal thuis. Afgelopen week waren enkele te laat, kwamen de andere dag pas en zijn wel gezond en op gewicht maar in het koppie nog niet helemaal helder, je ziet aan de wijze van bewegen, vliegen en de manier van kijken dat ze even een weekje thuis moeten blijven. Althans hier op het hok, ze winnen geen eerste prijs en worden er niet beter van, dus lekker een week thuis. En natuurlijk blijven alle gewonde en beschadigde duiven ook thuis.

Zoals het nu lijkt gaan 24 doffers mee uit het A hok en 27 duivinnen uit dit hok. En dan nog 24 doffers uit het B hok en 20 duivinnen uit dit hok dus totaal 95 stuks. 

Update 09.00 uur. De duivinnen zijn er nu een uurtje uit, ik laat ze een kwartiertje langer trainen vanmorgen, vanmiddag gaan ze waarschijnlijk niet naar buiten en op vrijdagochtend sowieso nooit. Dus even een kwartiertje extra, dan kunnen ze oplopen voor het weekend. Morgenvroeg ga ik een paar beute sport capsules maken, ik wil hier en daar bij vrienden wat testjes doen met hun scheefvliegers. Kijken, of de scheefvliegers ook reageren op directe inname van een capsule. Het zijn dan duiven die geen beute sport of olympic MG mix kregen tot nu toe. 

Later meer...

Terug