Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 16E
16-5-2015

goedemorgen iedereen,

Het is nu 06.45 uur, buiten is het droog hier maar nog wat bewolkt. Natuurlijk gaan de duiven er uit vandaag,ner komt wel een gaatje waar ze tussendoor kunnen. Later na de middag komt de zon, komt goed.

Bij thuiskomst hebben ze alles staan wat ze graag lusten, snoepzaad, weduwschspvoer, ze worden binnen geroepen met pinda,s en er staat natuurlijk verse beute bak. In het water heb ik Beute Electroboost, dit zijn geweldige elektrolyten voor duiven. Ik maak het eerst even gereed in een beetje heet water, even roeren en oplossen en dan koud water er bij. Ruim van te voren op de hokken zetten, dan kan het de temperatuur van het hok aannemen.

We hebben hier 93 duiven mee, 10 van 2013 en dus 83 van 2014.

Afgelopen week hebben ze zaterdag en zondag Electroboost gehad, op maandag, dinsdag en woensdag het nieuwe L.W.T. Door het water en maandag en woensdag natuurlijk Olyimpic MG mix en beute lecithine olie over het voer. Ze zagen er mooi uit, en als ze vandaag los komen, wat ik zeker verwacht, gaan ze vast goed thuis komen. 

Van heel veel goede spelers reeds de vraag gehad over L.W.T ( lucht, weerstand en trainingslust), het is een kruidenmengsel met wat extra,s , doping vrij, ook volgens de nieuwe dopingwedgeving !!! Dus geen colanootjes of cafeïne , maar nog beter werkende bestanddelen, die wel mogen. Gebruik is die dagen per week 1 dopje per liter op maandag, dinsdag en woensdag. Is nog in test fase, dus nog niet veel over te zeggen. Gisteren is het naar diverse goede spelers en mindere spelers gegaan naar met goede duiven. 

Want laten we eerlijk zijn.....zonder goed gebouwde duiven met goede oriëntatie en super verzorging van u, kunt u ze goud geven, en vliegen ze nog slecht.

Later meer

Terug