Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 17 mei 2015

17-5-2015

goedemorgen iedereen

Het is er gisteren niet van gekomen, het weer was te slecht om te lossen. Ik moet zeggen dat het vanaf 14.00 hier schitterend weer was, maar onderweg vanuit quievrain zal het wel slecht zijn geweest. Volgens mij zijn ongeveer alle afdelingen blijven staan. 

Ik denk dat ze er vroeg uit kunnen, rond een uur of 9 moet gewoon kunnen. Dan hebben de mensen ook nog wat aan hun zondagmiddag met de familie of moeten werken ..... Ik moet werken!! 

Maar alles staat hier op de automatische piloot. 

Heel erg veel vragen over LWT , de kruidendrank van de nieuwe generatie.

L = Luchtwegen, Lucht, schone kelen, zonder slijm

W = Weerstand, imuumsysteem 

T = Trainingsduur , graag en lang vliegen, plezier 

Een grote doos vol kleine testflesjes van 250 ml kwamen van de week binnen. Heel veel zijn er al weg, bekende spelers, onbekende spelers, goede spelers en slechte spelers. Ze komen overal terecht. Even een paar weken testen op diverse hokken voordat het op de markt komt. Mijn eigen duiven hebben het nu voor het eerst gehad(vanaf afgelopen maandag) , de eerste keer dat ze hun neus er boven hielden, trokken ze die snel terug, kenden ze niet natuurlijk. Was wel grappig. Ik vond dat ze woensdag en donderdag extreem begonnen te trainen, maar of het daar door kwam? Geen idee nog he. Misschien hadden ze dat normaliter ook wel gedaan. Dinsdagavond vlogen de duivinnen bijna twee uur, maar ook dat kan door een roofvogel komen, allemaal nog afwachten. Maar de ingrediënten zorgen wel voor lucht, veel lucht, weerstand en daardoor trainingslust. Vandaag zullen we zien hoe ze afkomen, maar ook dat is helemaal geen maatstaf . Daarom ook testen, testen en nog meer testen bij diverse liefhebbers. 

update:

De duiven zijn gelost te La Louviere en dat is voor mij 300 km precies, De Belgen wilden op de losplaats Quievrain staan, en zijn wij 21 km korter.

Henk en Dolf verwachten ze rond 1200 mpm dat zou bij mij 11.54 uur zijn. Ik verwacht sneller wel 100 mpm sneller dus 1300, in het zuiden was het net ZZW en dat is anders dan W of NW wat ze ons belooft hadden hahaha. Voor de jaarlingen een nieuwe ervaring vandaag, twee nachten mand, we zullen zien. Ik verwachte de 13-353 13-324 en 13-306, maar ik hoop een jaarling natuurlijk.

Voer staat klaar, heb er vandaag maar vast Olympic MG mix over gedaan ivm donderdag weer in de mand, aangeplakt natuurlijk met Beute Lecithine olie

door het water natuurlijk Electroboost, ze moeten vanavond weer als plaatjes in het hok zitten, gelijk alles aanvullen wat ze verloren zijn in de mand en op de vlucht. Later meer, iedereen succes. hou de aankomsten van Friesland in de gaten op www.blauwband.nl

Update 13.00 uur

De duiven gingen veel sneller, dus moesten wel in Donkerbroek , Oosterwolde vallen. Hier de 13-364 Graciano de 1e in de club en waarschijnlijk teletekst de tweede duif was bijna tegelijk, maar ging er twee minuten later in, ze was de 2e getekende. In de club 1,2 dus dat is altijd leuk, na de eerste 2 bleef het even rustig, later vielen ze heel hard. 

De jaarlingen kwamen veel beter nu, en de eerste een doffer, en weer 1 van de uitgezochte 10 van 2013. Die 2013 duiven doen het geweldig. Graciano is uit een lijn van toppers, opa cadoc won 1e internationaal zone 3 op sens , oma was asduif , moeder speelde 8e npo chateraoux, opa was Damon 036 7e beste duif van Nederland en oma is nestzusje asduif nationaal dagfond uit vechtmachine 

 

 

Terug