Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

VRIJDAG DE 22E
22-5-2015

Goedendag iedereen,

Gisteren 85 duiven in de mand gedaan voor Sens 556 km. in de club waren bijna 300 duiven.

Vanmorgen reeds de eerste zes duiven weg gedaan, ringetjes af en einde verhaal dus. Vanavond gaan er een stuk of 10 mee op invlieg, ik zet geen klok, het zijn allemaal gewonde duiven , genaaide duiven, ex gebroken poten, kapotte borstbenen etc. Die mogen mee op de super vitesse. En dan blijven er nog een paar thuis die nog een week extra rust moeten hebben. De zes duiven die weg gegaan zijn dat doe ik zelf niet, Willem komt vrijdag op de koffie, ik zet het mandje klaar, en hij weet het al. Het is klaar, gebeurt, einde oefening.

1 duif de 579 die gisteren mee zou, gaat vanavond of misschien helemaal niet, haar doffer had haar geraakt met zijn scherpe nagels waarschijnlijk, de broedschaal was bedekt met een laag bloed. Dat een wond aan de krop, zo,n bloedbad geeft.. Het was trouwens haar laatste kans geweest, ze had 0 prijzen op 6 keer mand, dus nu mag ze over veertien dagen mee naar de fond( 2e dagfond vlucht)

Natuurlijk keren niet alle duiven terug op zaterdagavond, het zal een pittig vluchtje worden, zullen achterblijvers zijn, al denk ik wel dat ze zondag goed na gaan komen, en uit ervaring weet ik dat jaarlingen de eerste keer soms achter blijven en later supers worden. Dus geen man overboord nog, wel voor de duiven die nu slecht presteren op de waaivluchtjes en dan morgen ook nog eens te laat of zondags komen van de dagfond, daar komt wel een streepje door.

Terug