Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 27 mei 2015

27-5-2015

Goedenmorgen iedereen

We zijn nog aan het herstellen en hergroeperen hahaha Het klinkt erger dan dat het is hoor.

Afgelopen zaterdag was een zware beproeving voor al onze jaarlingen, maar sommigen kwamen fit als een hoen terug, en sommigen moe of erg moe zelfs. En diversen zijn nog niet aanwezig. we hadden 75 jaarlingen mee, en die bleken niet allemaal geschikt voor de sprong van 250 km, verrandering van makkelijke vluchten naar een pittig vluchtje. Veel met een teveel vitesse achtergrond konden het niet aan. De duiven die nu nog weg zijn waren op 1 of 2 na ook allemaal duiven die het nog niet goed gedaan hadden, dus ben ik er treurig over...NEE, weg is weg, opzouten als je niet in het systeem past.

En dan te bedenken dat de A ploeg duivinnen op 1 na compleet is, de klappen zijn gevallen zoals ik reeds zei, in het B hok, komt het door het hok? of gewoon de uitgezochte kwaliteit, de A duiven zaten niet voor niets in het A hok natuurlijk. Van de top 20 duivinnen ben ik 1 kwijt, althans nog kwijt, de 792 Halina, maar die had naast haar zeer vroege prijs als jong, ook nog niet veel gedaan, dus kan het waarschijnlijk niet.  Selectie op de hand blijkt in de praktijk toch heel aardig te kloppen...of komt het door het hok? u zegt het maar. Het B hok heeft nu sinds zaterdag de  lichten aan en verwarming aan, om toch iets van forme te forceren, we wachten af.

Hier trouwens enkele gewonden van afgelopen zondag.. en er zijn er wederom vier van hun ring ontdaan, en Willem brengt ze vrijdag naar de hemel. Selectie selectie selectie

Terug