Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 7E JUNI
7-6-2015

goedenmorgen iedereen,

Wat een geweldige dag gisteren, op de eendaagse fond 30 mee en 23 prijzen in groot verband, in de club 1,3,4,5,8,10 etc. En op de Vitesse 1 en 2 en bijna allemaal vechtmachines. 

Gisteren was zo,n dag dat alles mee zat, in alle afdelingen zag je de toppers goed tot zeer goed spelen. En die superduiven, geweldig, Johan Halman pakt de tweede keer de 1e npo met de zelfde duif, Herman Gaal pakt geweldig, weer de 168 en ook bij hem de vechtmachines, maar ook bij Kat en zoon weer een vechtmachine ongelofelijk  en Esther en Wilco Bultman de 2e teletekst, ach ach geweldige dag gisteren voor al die Beute Producten Gebruikers. 

Zelf pakten we dus de eerste met 777 zusje van de vechtmachine , en op de Vitesse de 838 kleinkind vechtmachine . Een onvergetelijke dag. Nu las ik dat afdeling Zeeland niet speelde? Jammer, toch veel zaterdagvliegers in zeeland, jammer. Maar verder???? Een geweldige dag.

En de zes duivinnen van 2013....... Pakten weer 100% op de fond, onvoorstelbaar

Update 09.00 uur, de jongen zijn er uit vanaf 08.45 uur, het is gevaarlijk weer voor jonge duiven, compleet helder, lichtblauw geen wolkje, altijd spannend, vooral omdat ze donderdag geënt zijn.

Dat mensen zo opspelen naar een vraagje of ze eerder willen melden, niet goed geslapen of gespannen denk ik. Ik ken het, ik ben net zo. Maar het gaat er om, dat liefhebbers in het zuiden hun duif gelijk op de meldsite zetten voor de liefhebbers met meer afstand, dan kunnen ze uitrekenen wanneer ze moeten vallen, maar de liefhebbers in het zuiden willen ook graag zien hoe ze in het midden en noorden vallen. Gaan ze sneller? Langzamer? Etc. Wij zijn ook nieuwsgierig naar hun snelheden , dus gewoon eerlijk dat je de eerste duif er even opzet, kan gewoon met je telefoon in de handen. Soms zijn er meerdere mensen aanwezig , bij ons zie ik iedere duif komen, ik geef gewoon door vanuit het hok aan Klaasje Soupe, 15e getekende, 13.52.47 en ik kijk naar de tweede aankomende duif en Klaasje geeft hem even door aan de meldpost, en die zet hem op de meldsite . Ik mis geen duif, en iedereen verder in de afdeling weet hoe en wat. Duivensport is meer dan aankomende duiven, het is gezamenlijk genieten, dus ik mis geen duif. Maar mijn excuus, aan Donkerbroek , ik zal nooit iets meer vragen voor algemeen belang of gewoon voor " de leuk" . Wij in Friesland hebben iets geweldigs als " de meldsite" , maar geweldig is het wanneer iedereen even naar 1 van zijn bezoekers zegt: 13.52.47 meld hem even aub, en dan weer kijken naar de tweede duif. Maar nogmaals, we vragen niets meer. 

 

 

 

Terug