Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 8 juni 2015

8-6-2015

Goedenmorgen iedereen,

Het word steeds mooier hier op de hokken, ik blijf maar selecteren. Ze hebben nu wel genoeg kansen gehad langzamerhand. Natuurlijk gaan niet alle duiven zomaar weg, maar chipringen er af halen kan gemakkelijk hoor. Die spelen we niet meer, maar mogen soms even blijven voor het weduwschap spel met tonen etc.

Ik wil volgend seizoen een ploeg hebben van maximaal 24 duivinnen( oude) die het allemaal kunnen. De mand heeft al veel geslecteerd, maar het heeft me veel geld gekost, de duiven die mochten blijven in het B hok....omdat ik een jaar met meer wilde spelen en alle duiven een kans geven, die B duiven geven bijna geen van alle thuis. Enkele overlopers uigezonderd ( die in A zaten, maar zelf naar B wilden), die doen het wel.

Ik ga dus eind van dit seizoen bij de jongen alleen de duiven aanhouden die IK WIL aanhouden, de rest gaat er uit. Ze moeten perfect van bouw zijn. Op de vitesse komen heus minderen ook wel eens vroeg, en op gekke regen vlchten komen mindere duiven ook wel eens op tijd, maar daar ga ik niet meer op gokken of zitten wachten. Het blijkt hier op mijn hok dat je het in bijna alle gevallen kunt voorspellen of een duif het gaat doen of niet. Twijfelaars laat ik vanaf nu NOOIT meer zitten. en ik doel op twijfelaars IN DE HAND . Prijs als jong hoeven ze van mij niet te winnen, ze moeten door de B.A.T.S. keuring komen, en dan hopen dat ze ook verstand hebben...want in de kop kunnen we niet kijken

De 2013 duiven zijn ook streng geselecteerd. Ik had er in 2013 aan het eind van het seizoen al heel weinig over, ik maakte daar voor 2014 12 koppels van. Na enkele weken met wat gepakte roofvogel-duiven, ging ik terug naar 9 koppels. Daar heb ik eind 2014 10 van overgehouden, 6 duivinnen en 4 doffers, en de 6 duivinnen doen het GEWELDIG en drie van de vier doffers doen het heel goed( de vierde doffer 389 is reeds 2 x gewond geweest). En zo streng wil ik ook met de 2014 duiven zijn voor 2015. Liever vijf bakken leeg dan een duif laten zitten die me niet aanstaat.

Terug