Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 13 juni 2015

13-6-2015

Goedemorgen iedereen,

Het is hier in Wilhelminaoord schitterend weer, alleen vollop lichtblauw, geen wolkje te zien. al vanaf 05.30 uur, en nu is het 07.20 uur en nog steeds het mooiste weer van de wereld.

Gisteravond met de fondmannen over St.vincent gehad, hoe laat komen de duiven? Ik zei, in sector 4 Friesland deel, moet de eerste vallen qua afstand rond steenwijk tussen 10.30 en 10.45 uur, nu klopt dat weer precies, de eerste valt om 11.06 bij Drachten, dus had rond steenwijk moeten vallen rond 10.30/45 😃

Gisteren 50 duiven ingemand voor Quivevrain, ze zagen er geweldig uit, alle 50. Ik heb 11 duiven in het systeem gezet, u zult zich afvragen 11? waarom 11? de erste 10 zijn van het A hok en de 11e is de beste van het B hok qua prijspercentage, dus die kreeg de eer om ingevoerd te worden. Vanaf duif 31 t.m 50 dus is de B ploeg. Die doet het de laatste twee weken goed, de nietsnutten zxijn er tussen uit, de lampen en verwarmers aan en je zag ze opbloeien. Even afwachten hoe ze vandaag komen, het is nu de 3e vlucht met warmte en licht op die hokken..

Ik las net op de Friesland site, nader bericht om 10.00 uur. Had ik al voorspeld gisteren he, niet heel vroeg los, maar komt goed vandaag, kunnen ze vandaag niet los dan kunnen we kippen gaan houden, dan is geen enkel weertype meer goed genoeg. Duiven kunnen in mijn idee veel vaker los op zaterdag, we zijn te voorzichtig geworden. Polen gooien altijd los, weer of geen weer het is altijd duiven weer. Ons helaas ontvallen lid Piet Beerda zei altijd, gewoon iedere zaterdag op de vitesse en midfond om 08.00 los, altijd, ongeacht het weer en op de fond om 07.00 uur. Het zijn postduiven en er komen altijd duiven thuis. Er zat een grond van waarheid in, ik ben ook voor in 99% los op zaterdag, en weet u nog wat ik vertelde over een slechte vlucht?? Na een dal...komt steeds weer een berg, uw duiven moeten soms even een tik krijgen, in dagen naar huis komen, daarna komt de forme pas. Let daar maar eens op. Later meer, eerst weer 21 pakjes gereed maken voor verzending

Een tegenvaller bij aankomst qua binnen vallen, Om precies 15.44 gaat er een koppel over van wel 20, twee knijpen met de vleugels, draaien en gaan er weer achter aan, om 47 zijn ze terug en vallen pas op 49. Vijf minuten naar de .... hahaha maar ze waren er wel, wat een wind.

Terug