Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

MAANDAG....DE DAGEN WORDEN KORTER
22-6-2015

we hebben de langste dag al weer gehad.

Nog even en we kunnen weer selecteren, het mooiste deel van de sport 👍 afgelopen vrijdag de eersten reeds mogen bekijken, zaten fijne duiven tussen, ook een duif waarbij ik zei: deze lijkt sprekend op de olympic Belg van gebroeders Homma... En wat bleek, was een zoon.....Olympic Belg gebroeders Homma. 😃

Vanaf nu zal het wel iedere vrijdag ochtend duiven kijken worden, straks na het seizoen vast weer iedere dag, leuk werk hoor. 

Gisteren de duiven uitgerookt met koudijs droogontsmetter , vinden de duiven niet lekker, maar is wel goed voor ze. Doe ik vast ieder jaar een keertje. Geeft goed gevoel, steeds mooi resultaat na uitroken, soms gelijk de eerste week soms de week er na, of het er door komt? Geen idee, maar blijven doen maar.

Herbie 838 weer helemaal open aan de voor en onderzijde , jammer uitgespeeld , zit in het soort. 

Eitjes bij vechtmachine x Lieveke van Koen Carmeliet , eindelijk. Hij heeft het nu door hoe het moet....wel zielig zo alleen in dat hok, nog ff dan mag hij weer naar volière , niet bij nadenken, gewoon eitjes, en hup. 

Gena 345 was onze tweede op de fond, haar dochter onze eerste, beide nu 10 prijzen dit jaar.

Graciano 365 ook eindelijk zijn eerste prijs 😜 de 2013 duiven doen het geweldig, SELECTIE 😉

De duivinnen er uit om 08.00 uur, ze wilden graag, gisteren de gehele dag in het hok, en dan knallen ze er wel uit. , nog even kijken hoe nu verder, ze hebben 10/11 vluchten gehad de meesten, de koppel zal steeds kleiner worden denk ik.

Afgelopen vrijdag in eigen club wederom iemand die twijfelde of bijna al mijn duiven terug waren van Sens en waarom in dan 30 minder speel???? zal vanavond de chipringen brengen in de club, kunnen ze het lijstje er bij leggen, het is toch verschrikkelijk. Er zijn nu nog 7 duiven weg van Sens van de 85, maar ik selecteer...Dat zouden meer mensen moeten doen, dan ben je GLASHELDER en is het weer niet goed, zo de waard is vertrouwd hij zijn gasten.. Ik baal steeds meer van duivensporters, vooral van hun"achter je rug om, achter de ellebogen"gepraat. En dat in eigen club...die moeten toch beter weten. De volgende keer als ik duiven opruim neem ik ze mee naar de club of ik maar er foto's van voor U en zet ze op facebook,

Terug