Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 3 juli 2015

3-7-2015

goedemorgen vrienden en vriendinnen 

Toch geen vlucht morgen, misschien maar goed ook. Maar pijn doet het wel, ik had ze goed, geweldig mooi, krijtwitte neusjes, superfit en dan geen vlucht, dat is jammer. Jammer voor mij , misschien beter voor de duiven zelf. Al zag ik geen kwaad in een Vitesse vlucht vanuit Weerd. 

Vanmorgen de geslachten maar samengedaan voor een beetje plezier, Elco had hier het hok al schoon voor 08.00 uur dus ze konden zo samen in een lekker fris hok. Vanavond pak ik ze wel weer uit elkaar . 

Waarom samen ? Een weekje extra zonder elkaar vind ik te lang, dan heb je kans dat de duivinnen onder elkaar beginnen te rommelen. En we moeten nog twee weken met de ouden. Of ik die twee laatste vluchten mee doe is nog de vraag, nu om 14.30 uur op vrijdagmiddag heb ik niet zo,n zin in de duivensport meer, maar maandag is het wel over hoop ik, en kan ik me nog even opladen voor de laatste twee.

Vanmorgen was het even druk hier, een Duitser kwam met 130 jonge duiven, en die stond eigenlijk op papier voor volgende week, dus even chaos. Hij doet dit nu voor het vierde jaar en met zeer groot succes, hij kweekt zo,n 130 jongen, daar pakten we er vanmorgen vast zo,n 30 uit die niet blijven, en de ringen gaan reeds af. En dan zijn er nog een dertig met een zesje of zes en een half ook die doe hij thuis weg. Hij gaat dus spelen met ongeveer 70 en dat gaan geweldig de laatste jaren, hij raakt niets meer kwijt , en speelt te pannen van het dak met de jongen maar vooral met de ouden, alle duiven die hij in de mand doet voldoen aan de standaart .

Het eerste jaar hield hij alles nog aan, maar zag da he klopte, het jaar er na hield hij de zesjes en zes en een halfjes nog aan, en zag dat die niet overbleven. Het derde jaar deed hij alles maar vast weg van te voren, dat scheelde hem veel werk en veel gelden het ging grandioos. Dus nu wilde hij nog strenger. Nu hebben we bij zo,n 20 van de 130 een kruisje gezet, daar zouden de asduiven tussen moeten zitten, we gaan het zien.

Verder hadden we bezoek van liefhebbers uit afdeling 8, twee aardige fanatieke mannen, met zo,n 30 kwekers. Das hebben we 4 koppels van gemaakt en een reserve koppel.

En verder rein Gaal, Herman Gaal , mannes de boer, Gerrit Vedder, Herman de Graaf, Willem Heinhuis geweldig gezellig.....ps niemand had gebak mee...dus Henk uit Gramsbergen je weet het....gebak meenemen haha

Morgen even afwachten hoe de fondvluchten gaan, ik denk wel goed bij de topspelers. Bij de liefhebbers die normaal geen of matig prijs winnen zal het ook nu slecht gaan. Gelukkig na zondag lagere temperatuur , dus komen ze wel thuis. 

Later meer, o ja, nog even De 792 van Cor en Willie zit bij bij, ik noem de duif het Wonder van Wolvega, maar dat is voor eigen rekening, bij Willie heet de duif gewoon 792. Volgend seizoen gaan we samenkweek doen, deze super doffer komt op de superkweekduivin Miss Auxilius die weer moeder is van twee eerste provincialen. Cor en Willie wilden het zelf niet vertellen, gewone lieve mensen met een hart van Goud voor de club, en voor hun is het ook leuk dat de duif nu in een volière zit van 6 x 4 meter. De roofvogel kan hem niet pakken, en vastzetten in een kweekbak wilden ze niet, dus voor beiden een grandioze oplossing. De 792 naar Wilhelminaoord en de helft van de Jongen terug naar Wolvega. Dus iedereen is te laat haha de 792 zit in Wilhelminaoord. En Cor en Willie ik pas goed op hem, bedankt !!!

En o ja, nog wat vergeten, glashelder he, Willem heeft vanmorgen weer een paar vliegers " weg gedaan" , en hij had zijn kleinzoon mee, ook wel even leuk toch, rustige jongen, geen enkele last van. Super willem

Terug