Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 7 juli 2015

7-7-2015

Goedemorgen iedereen,

De jongen zitten in de mand voor hun eerste 10 km, de ouden vlogen goed vanmorgen. en voor het eerst dit seizoen zijn twee duivinnen van het B hok onderling te klooien, soms zitten ze samen in de loketkast. Deze 04 en 16 gaan er eind van het seizoen ook uit, weinig prijzen winnen en dan ook nog klooien, dat is een rode streep.

De jongen zullen er straks wel weer de gehele dag over doen, dat deden ze twee weken geleden ook op 4 en 6 km, ik was al uren thuis voor er een jong kwam. En we lezen op internet overal over zeer slecht verlopen trainingvluchten. behalve bij de mensen waar het koppeltje samen blijft, die komen in 1 groep thuis, maar daar moet de klap nog komen, die krijg je pas wanneer ze stuk voor stuk komen dus uit elkaar geslagen zijn door roofvogels of andere groepen africhters.

Komen ze in 1 groep thuis, leren ze niet zo veel. , later, wanneer de duiven een keer met de container zijn geweest, en je brengt ze dan weg, dan komen ze in 1 groep, iedere duif weet dat waar zijn "thuis" is.

De fijnsten voor mij althans heb ik een groen knijpringetje om gedaan, nu een stuk of 10 schat ik, als die er vanavond zijn ben ik tevreden. ( die groene knijpringen zijn allen duivinnen)

Later meer

Terug