Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 10 juli 2015

10-7-2015

Goedendag iedereen,

Gisteren 50 duiven ingezet voor de midfondvlucht van as zaterdag. Door mijn rugblesure kon ik de duiven zelf niet doen, Klaasje heeft ze gepakt en de buurman in de auto gezet. Bij de club hebben we gelukkig een backup team gereed staan, dus Lammert Jelsma naam de taak over van inkorver. Zelf mocht ik voor het eerst sinds 1,5 jaar weer plaats nemen tussen de leden hahaha. Ook gezellig, maar het niet kunnen inmanden ging me zwaar af, het is prachtig om te doen. We hadden nog bezoek van een dertiger die zeer geintreseert is in duivensport, dus heb hem aangeraden naar het clubgebouw te komen, wat hij ook deed. We zorgen over veertien dagen voor wat jongen voor hem.

Over dat jonge duiven schenken, in 2011 werden alle duiven doodgebeten door een steenmarter bij AJ de Jong, hij kreeg wel 70 jonge duiven van diverse spelers, geweldig, en kon toen een doorstart maken. En nu is er 1 zo,n duif een ware wonderduif, van Piet de Vogel kreeg AJ een dochter van zijn beste kweker x inteelt Paarsborst...en zie nu in 2015, het eerste jaar dat de duivin op de maraton gaat.... twee eersten in de club, in het nationale inkorfcentrum een 1e en 2e en beide keren steenvroeg nationaal. Ook diverse andere gekregen duiven doen het goed, maar deze duivin ( een geweldige in de hand trouwens) is de beste ! twee vluchten, twee eersten !!

Vanavond inzetten van de jonge duiven, er gaan zo.n 45 mee, eind van het seizoen moeten daar 6 koppels uit komen. Dus prestaties gaan een beetje meetellen maar vooral en daar ben ik na al die jaren 100% achter de bouw en de afkomst is VEEL belangrijker dan de prestaties als jong

Gisteren kwam de uitslag van de dopingtest , ofwel gebruik van verboden middelen bij postduiven, ze zijn 1 juni bij ons thuis geweest en hebben van twee hokken mest meegenomen . Ik wist de uitslag natuurlijk. Je weet zelf of je wat gebruikt of niet. Maar het is toch mooi dat het nu weer zwart op wit staat. In 2013 zijn mijn duiven ook al gecontroleerd en in orde bevonden.

Ik heb het complete lijstje gezien, er zijn twaalf liefhebbers op die dag gecontroleerd zag ik. Er staan geen namen bij.

Iedereen succes morgen, en zorg bij thuiskomst voor Electroboost in het water. Snel herstellen 

Later meer

Terug