Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 11 juli 2015

11-7-2015

Goedemorgen iedereen

waarschijnlijk een mooie vlucht vandaag, het weer lijkt mooi, ze zijn vroeg gelost om 07.00 uur op een afstand van 370 km. De jonge duiven worden gelost om 08.30 uur te Deventer met een afstand van 68 km.

De wind een beetje in de zuidoosthoek dus nu zal Joure toch als een trein gaan draaien denk ik, nu pakken ze toch wel 30 mpm op ons hier, maar de ene week wij en de andere week zij. En op of vlak naast de vlieglijn is het toch allemaal wat eenvoudiger, duiven hoeven minder bij te draaien. Onze jonge zoon die toch wel eens op zaterdag rond die plaats werkt ziet grote koppels daar langs trekken, wij hier zien nooit een duif, de meesten komen ook nog eens uit de noordwest hoek terug. Dit jaar op twee of drie vluchten kwamen ze uit de goede richting

We hebben 50 duiven mee, waarvan ik de eerste 12 heb ingevoerd, dus de eerste 12 getekenden verwacht ik, ik ben niet tevreden als ik van die 12 maar 8 pak, ik verwacht toch minimaal 9. Duif 13 t/m 50 zijn gewoon op aangeven vanuit de mand.

Wanneer de 345,500 en 353 vandaag er wederom vroeg bij zijn gaan ze op chateouroux, wanneer ze vandaag missen of echt laat zitten dan waarschijnlijk niet, dan is het asduifkampioenschap lang uit zicht en heeft spelen voor die duiven geen zin meer.

Terug