Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 15 juli 2015

15-7-2015

Goedemorgen vrienden en vriendinnen,

as zaterdag twee vluchten. het laatste oude duiven weekend van het seizoen 2015, wat gaat het toch enom snel. Zo kan ik niet wachten op de eerste vlucht, en zo zijn we aan het einde van het seizoen met de oude duiven.

Het was een heel gezoek, maar ik ben er uit. Op chateauroux speel ik twee duivinnen de 13-345 en de 13-500 en op de laatste midfondvlucht vanuit Laon speel ik 14 duivinnen en 6 doffers. Dus deze week gaan er 22 duiven de strijd aan.

Persoonlijk vind ik het heel erg jammer dat ik moet splitsen, de 13-345 Gena staat 1e Asduif Midfond, maar gaat dat nu kwijt raken, je kan een duif niet op twee vluchten tegelijk spelen. En als ze dan mist op de fond??? dan zul je altijd denken: had ze op de midfond het wel gedaan?

Ik had het vorig jaar ook, maar toen was het eigen keuze, een jonge doffer stond 1e Asduif jong...tot morlincourt, maar ik speelde hem niet, tja dan ben je het ook kwijt natuurlijk. Maar toen was het nog eigen keuze, nu kun je niet anders dan kiezen welke vlucht. Op de fond? midfond weg, op de midfond? fond weg.

En het zal zaterdag niet vanzelf gaan, weer storingen in de lucht door verschillende winden, vrijdag warm, zaterdag afkoeling etc. De ouden kunnen er wel tegen, maar bij de jongen? zal weer een raar vluchtje worden

later meer

 

Terug