Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 20 juli 2015

20-7-2015

goedemorgen iedereen,

U weet het he, verboden te lezen voor internet terroristen 

De jongen zijn er uit om 08.05 , normaliter eerst de ouden, maar vanaf vandaag dus eerst de jongen. Ik heb er nog een kleine 40 stuks, streng uitgezochte, geselecteerde en overgebleven jongen na een paar keer africhten waar ze steeds stuk voor stuk kwamen( enkele weken geleden) . Van afgelopen zaterdag alle 34 die mee waren retour. Er zitten in mijn ogen geweldige duiven voor de toekomst bij, echt ongelofelijk goed gebouwde( vooral duivinnen) , alle jongen die er nu zitten hebben in mijn theorie een 8- tot 8,5 . Maar in het koppie kunnen we niet kijken, ze kunnen wel mega dom zijn. Maar ik wil absoluut geen slecht gebouwde duiven meer op mijn hok, het afgelopen seizoen bleek maar weer, dat de minder gebouwde duiven het over het gehele seizoen niet aan konden. Op Sens van 23 mei vielen ze door de mand, alles wat thuis kwam de zelfde dag waren de perfect gebouwden, enkele matigen kwamen na een dag of dagen, maar hebben het nooit weer op kunnen brengen om kop te vliegen. Die we voor het seizoen aanwezen als de best gebouwden.....die zijn er allemaal nog ! Dus voor mijn nooit meer twijfel. Zou ik puur Vitesse spelen........dan zou ik niet naar bouw kijken, alleen prestatie. Maar ik wil graag op 60/650 met de zelfde duiven.

Na dit seizoen met de oude duiven heb ik 29 perfecte duivinnen uitgezocht, en 27 doffers. Hier moeten eind van het seizoen nog enkele uit om plaats te maken voor jongen 2015, ik heb 30 broedbakken dus dat is het maximale.

Update 09.30 uur. De jongen hebben een uur goed gevlogen, sommige hebben al vijf pennen gestoten, anderen nog maar twee. Omdat ik niet verduisterde is de natuur gewoon zijn gang gegaan. Is me vorig seizoen goed bevallen. Volgend seizoen doe ik het wel, dan heb ik alles op de rit, komen de de jongen op het B hok, en ga ik verduisteren omdat ik dan ook twee ronden jongen voor me zelf pak uit de 12 kweekkoppels en dit jaar maar 1 ronde. 

De jongeren ouden zitten weer aan de LTW van maandag tot en met donderdag ochtend. Donderdag middag en vrijdag krijgen ze Electroboost door het water. Dat bevalt me goed. De oude duiven zitten nu gezamenlijk in het A hok, ze moeten straks voor de eerste keer met zijn allen binnen in dat A hok, voor de kleine B ploeg zal het wennen worden.

De duiven hebben nu ook geen kleur ringen meer om, alles is nu A ploeg. Van afgelopen zaterdag alles terug, van jongen, midfond en fond. Dus gelukkig geen verliezen. 

Het is gewoon een genot om naar de vliegduiven te kijken zo, alle mindere vliegers en mindere bouw duiven er uit. De paar slecht gebouwden die ik toch nog had tussen de B ploeg zijn op de vluchten weg gebleven of nu opgeruimd . De testduiven die er nog zijn , maar niet blijven gaan terug naar de eigenaar.

De vliegduiven die ik aanhoud voor 2016 moeten zo fijn zijn van bouw dat ik er ook jongen van wil ! Je houd duiven wanneer je er vertrouwen in hebt, en heb je er vertrouwen in.....dan wil je er ook jongen van. Dus in 2016 weer een jaar iets meer jongen, ik wil dan met ongeveer 60/70 spelen. 

Op dit ogenblik hoor ik weer veel problemen met coli....heb ik gelukkig nooit. Of in íeder geval bijna nooit, bij twijfel spring ik er gelijk in/op. 👍 geweldige resultaten met Beute Colicontrol !!! Op basis van boterzuur. Beetje over het voer, schepje olympic MG mix er bij en...... Binnen een paar dagen springen ze weer door je hok. Bij coli duiven licht voeren en binnen houden is mijn advies.

15-528 is een aparte doffer, was afgelopen zaterdag onze eerste( vier tegelijk) en heeft zo,n kwade blik in zijn ogen, is halfbroer van IMBATTABLE van Herman Gaal dus uit de Verkerk duivin Mastermind!!! Vader van deze 528 is zoon Thom 2e beste Vitesse duif van Nederland x zusje Damon 7e beste duif van Nederland 

Voor as vrijdag moeten we nog 20 jongen uitzoeken voor de extra prijzen in de club, hiervoor heeft iedereen de zelfde kans met 20 duiven , gewoon zoals het hoort 20 tegen 20

Terug