Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 21 juli 2015

21-7-2015

Goedenmorgen iedereen

Wat u niet wilt dat u geschied, doe dit ook een ander niet.

Vanmorgen eerst maar weer de jongen los gelaten, uurtje gevlogen, vliegen goed. Hierna de duivinnen en doffers, gisteren de eerste maal binnen gehaald in A hok, en nu al over elkaar heen naar binnen. De duivinnen voelen zich al helemaal thuis, de doffers nog niet. even zoeken naar een bak. Vrijdag gaan ze denk ik even mee, we hebben ook een klokvlucht met uitslag oude duiven zag ik op de site van de afdeling dus dat is leuk, kunnen ze in het ritme blijven voor de natour. Begin volgende week ga ik ze koppelen, nieuwe koppels, alles voor de toekomst vast. Kunnen ze op de natour en deze zomervluchten mooi wennen aan elkaar en aan het hok.

Rein Gaal vanmorgen op de koffie gehad, hij kwam even kijken hoe het met mijn rug ging....Rein heeft zelf zoveel rugpijn dat dit van mij maar peanuts is, maar toch leuk dat hij ff kwam kijken. Nog even over Willem Buwalda uit Steenwijk gehad, net een paar jaar duiven en al heel goed bezig, met diverse eersten, prachtig toch, en dat ik die koppels heb gezet, ach dat is leuk voor mij. Ook de 168 van Herman Gaal pakte weer een kopprijs, een 2e geloof ik dit keer, naast twee eersten denk ik ook al drie keer de tweede of zo. Zijn broertje(  168) was onze eerste jonge duif afgelopen zaterdag ( 528)

Tussen de middag hebben de duiven wat hennep en beute korrelmix gehad, en ze hebben deze week op maandag t/m woensdag LTW door het water, voor zuivere koppies en over het voer wat Colicontrol met Olympic MG Mix, beetje boterzuur dus, vast in voren voor de eventuele mandbesmetting van de jonge duiven.

De vraag was of ik Gena zaterdag ook speel na Chatearoux van afgelopen week? ( 20.15 uur pas thuis, gewond), nee, die mag natuurlijk een weekje herstellen. al traind ze gewoon twee keer een uur mee hoor.

later meer

Terug