Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 26 juli 2015

26-7-2015

goedenmorgen iedereen,

Gisteren een leuke vlucht gehad, beetje traag verloop, maar geen verliezen dacht ik.

Onze duiven kwamen natuurlijk allemaal uit het westen terug, maar dat geeft niets, hebben de mannen daar ook eens geluk. De duiven van Zutphen kwamen natuurlijk nog veel beter, die hadden nog wat beter weer bij de start dan die van Grave. De liefhebbers in het noorden hebben drie gemakkelijke vluchten achter elkaar gehad, daar moet de selectie nog beginnen, Een paar jaar geleden was dat ook zo, tot dat hun duiven een keer een rare vlucht hadden vanuit de Meern geloof ik, toen kwam daar de selectie pas.

Hier twee duiven achter, die waren vorige week niet mee geweest, de 550 en 599, de 550 zit weer op het zelfde hok, bij de opvanger van een paar weken geleden. In de club hadden we maar drie liefhebbers die mee deden, en ik werd gelijk gestraft door Alex Uiterwijk uit Schoonoord, Wim van Dijk had 10 mee, Albert Jan de Jong 33 en ik 38, maar het was gewoon een vlucht bij ons tellende voor de kampioenschappen, iedereen kon mee doen. Ik had het geluk dat de eerste 8 duiven mij waren, had dat dus ook geschreven.... Alex vond dat dit niet kon. Dus als je WEL speelt, maar de concurrentie niet.....dan mag je niet zeggen 1,2,3,4,5,6,7,8.  Ach ja, duivensport. Wat je ook doet, alles is fout.

Gisteren nog even gemaild met het spoor der kampioenen, in de reportage van Henk Marsman had hij vermeld dat hij Beute producten gebruikt, en met groot succes , maar de schrijver liet het wederom achterwege, wat hij bij Halman ook al deed. De schrijver stuurde een vragen lijst, die vul je dan in.... En de schrijver streept dat dingen weg die met Beute te maken hebben, hetzelfde wat de schrijver van de reportage van Gebroeders van Langen ook al deed. Duivensport is : ik moet je of moet je niet. 

 

Terug