Dagboek

 

Beute Selectie info.

Bij het beoordelen van een duif zal worden gekeken naar de uiterlijke kenmerken, wat in het kopje gebeurt kunnen we niet zien. Of een duif op uw hok goed, matig of slecht verzorgd gaat worden in de toekomst kunnen we niet zien. Een goede liefhebber maakt van een iets minder gebouwde duif makkelijker een goede vlieger. En er zijn legio mensen die door slechte verzorging of “het gewoon niet zien” van een goed gebouwde duif met intelligentie zo maar een matig presterende duif maken.
De hand van u als liefhebber, en vooral uw ogen bepalen voor een deel de prestatie van uw duiven. Met uw ogen bedoel ik natuurlijk of u het ziet, een ziekte, het klimaat, de motivatie en wat er op uw hokken gebeurt, u moet het wel zien.

Bij de handselectie(beoordeling) zal eerst een bepaald type genoteerd worden, de meeste Vitesse duiven zijn wat breder aan de voorzijde, hellen wat naar voren, hebben gemiddeld een iets grotere bouw met bijbehorende grotere kop. En over het algemeen hebben Vitesse duiven een iets langere arm, hun borstspieren liggen dichter tegen het borstbeen aan en voelen wat harder aan. Mijn mening is dat een duif de eerste èèn, twee a drie uur(max) met zijn kop vliegt, ik bedoel daarmee dat een duif de eerste uren vliegt op motivatie en oriëntatie en met een matige tot slechte bouw zelfs kopprijzen kan winnen. Maar met een matige tot slechte bouw zullen de meeste duiven het geen seizoen kunnen volhouden. Ook de beste Vitesse duiven op afdeling en zeker op nationaal niveau zijn goed tot zeer goed gemaakt(van bouw).

Bij de allround duiven( types) zien we dat ze beter in de hand liggen, iets smaller aan de voorzijde, iets meer “vulling” aan de achterzijde, beter gespierd (ook iets verder van het borstbeen af gelegen). Allround types moeten in principe in staat zijn te presteren op alle vluchten van Vitesse, Midfond en dagfond. Door training, voeding en conditionering kan een allroundtype (zonder uiterlijke fouten) prijs vliegen op al deze afstanden.

Een eendaagse fondtype is heden ten dage wat kleiner van bouw, zijn rond, voelen vaak als een balletje(duivinnen), zijn goed gespierd en hebben een korte arm. Mijn mening is dat er niet heel veel verschil zit tussen een allround en een eendaagse fond duif qua type. Een duif die een vlucht van 700 km met 1000 mpm kan winnen (11,5 uur vliegen) kan dat ook op een vlucht van maar 2 uurtjes vliegen. Door motivatie, oriëntatie en het systeem van u als liefhebber. Andersom gaat dat bijna nooit op, een echte vitesse duif zal een 3/5 uurtjes vlucht soms nog aan kunnen maar zal afhaken bij die langere vluchten (langere vluchten qua aantal uurtjes). En soms kan een duif met vitesse bouw zelfs een eendaagse fondvlucht winnen, als de wind van achter komt, het uurtjes vliegen dus veel minder is, en door super motivatie kan het gebeuren dat zo een duif een npo vlucht wint. Ik zelf had dat bijvoorbeeld op Orleans 2012, toen ik met een jaarling de eerste npo won, de duif was een echte vitesse duif, en was van echt sprinterbloed (afstamming Euro Heremans). Was het een echte fondvlucht geweest met 9 tot 12 uurtjes vliegen dat had ze echt geen prijs gewonnen. Wat we bij de beste duiven op de eendaagse vluchten steeds vaker zien is dat de arm zo kort is dat hij bijna niet waarneembaar is en samen met goede spieren een vibrerende vleugel geeft, de zogenaamde trillers. U ziet op internet steeds meer filmpjes van duiven met een trillende vleugel (de liefhebber tilt de vleugel dan iets op). Meer en meer krijgt men door dat die trillende vleugels samen gaan met korte armen en goede spieren. Echte toppers op de vluchten met “veel uurtjes vliegen” hebben dat..

Marathon duiven zijn een slag apart, hier zien we een ander type duif. De ochtendlossing duiven (ZLU of non-stop) lijken veel op eendaagse fondduiven, hebben meestal een langere rug en een andere mentaliteit, ze zijn was rustiger in de handen en hebben voelbare andere spieren. Bij de overnachtduiven (middag lossing 800/ 1000 km) zien we meer diversiteit, er zijn heel goed gebouwde duiven bij en dat zijn altijd degene die het vaker dan èèn keer doen.                       
Duiven die echt vijf of zes keer een overnachtvlucht met goed gevolg volbrengen zitten ook de best gebouwde duiven.
Bij overnachtduiven (middaglossing 800/950 km) die een prijs winnen en soms zelfs vroeg maar matig van bouw zijn vinden we vaker nachtvliegers, die zijn minder in staat kop te vliegen door hun bouw maar omdat ze in de nacht stukken inhalen komen ze gewoon naar voren op de uitslag. Dus ook bij deze middaglossingen vinden we bij de echte supers een goede tot perfecte bouw. Maar zo nu en dan zien we een duif die het toch goed gedaan heeft op deze vluchten die minder goed van bouw zijn. Zie het als bij vitesse duiven. Ook daar zien we soms minder gebouwde duiven die het toch goed doen door hun verstand en motivatie. Maar dus ook bij de middag lossingen.
Duiven die in de nacht aankomen hebben trouwens allemaal een soort ster in het oog. De ondergrond kleur (vaak geel) zien we dan met uitsteeksels cq punten in de iris kleur. Het is opvallend dat alle nachtvliegers dat hebben. Omdraaien kun je het natuurlijk niet, je kunt niet zeggen dat iedere duif met zo een oog een nachtvlieger is. Dat vergeten mensen vaak: bepaalde kenmerken zie je bij top duiven, maar niet alle duiven met die kenmerken zijn top duiven.

Bij het keuren cq selecteren kijk ik altijd even naar de ogen. In mijn methode zijn er maar twee oogkleuren zijnde wit en geel. Ik kijk naar de ondergrond kleur en die is gewoon altijd wit of geel. Gemiddeld zie je bij vitesse duiven wat meer witogen en bij duiven voor de langere afstanden wat meer geel ogen. Bij marathon duiven zien we daarnaast ook nog eens dat gemiddeld de ogen wat donkerder zijn, de iris gaat wat meer naar de bruine kleur toe. Die mooie donkere ogen zien we ook vaker bij duiven die onder tropische omstandigheden wat vaker aan de kop zitten. Door de evolutie zijn die duiven ofwel die ogen daar geschikter voor. In landen met hoge temperaturen en dan ook nog spelers van lange afstanden zien we bijna alleen donkere ogen (meestal geel als ondergrond, ik noem ze zonnebril ogen).

Dan komen we nog bij wat ik plus of min ogen noem. Plus-ogen hebben een donkere antracietkleurige ring(verkenningcirkel) om de pupil en min-ogen  hebben die niet (of maar gedeeltelijk). Qua kwaliteit in presteren of kweken maakt het niets uit of een duif een plus of een min oog heeft. Wel zeer opvallend is dat alle echte superduiven die ik zag en waarvan ik de ouders mocht bekijken, dat één van die ouders een plus oog heeft of soms zelfs beide ouders of heel soms dat beide ouders een halve verkenningsring hebben. Een top duif uit twee ouders met een min oog heb ik nog niet gezien. Om de meeste kans te maken op goede jongen zet je dus steeds de best gebouwde duiven tegen elkaar en kijk je bij de koppeling naar de ogen, zorg dat dat één van de duiven van het koppel een plus-oog heeft. Kweek nooit alleen met duiven omdat ze mooie ogen hebben, als er een slechte bouw op een duif zit mag hij een geweldig oog hebben, kweken doen we er dan niet mee.

Andere opvallende zaken bij veel top duiven is dat ze een kleine pupil hebben, soms zelfs boos kijken en een scherpe bek hebben. En opvallend bij goede kweekduivinnen is dat ze naast een goede bouw, een (meestal) plus oog hebben dat er twee wratjes onder aan de bek zitten. Natuurlijk niet bij allemaal, maar wel opvallend dat het zo veel zijn die het wel hebben.

Liefhebbers die een geweldig kweekkoppel hebben, waar gewoon diverse asduiven, teletekst duiven of eerste prijswinnaars uit komen zijn soms verontwaardigd dat ik één van die duiven van het koppel een goede waardering geef en de ander een slechte. Ik denk dat heel veel top kweekkoppels gewoon één goede duif zijn met een …. partner. Dus dan heeft zo een liefhebber gewoon een goede kweekduif en is het soms nog beter om het koppel te scheiden en een betere partner te nemen.

We hebben het nog niet echt gehad over de rug en de vleugels en de stuit en dat zijn toch belangrijke onderdelen. Om met de rug te beginnen, eigenlijk moeten we spreken over rug, lendenen en bovenstuit. Maar ik noem het in één keer gewoon de rug. De rug is voor mij misschien wel het minst belangrijke aan een duif. Er zijn heel goede duiven die een matige rug hebben, geen slechte rug met zo een aangeplakte staart hoor, maar een matige rug. Een matige rug zou op de tentoonstelling 18 punten krijgen. Bij de rug zou je kunnen zeggen: Matig is het nieuwe goed. Die plank-ruggen die men vroeger graag zag en die eigenlijk op de show nog steeds gewenst zijn zie we bij de huidige topvlieger bijna niet. Goede hedendaagse wedstrijd duiven hebben een matige tot goede rug.
De stuit van een duif is veel belangrijker, maar niet altijd het zelfde te beoordelen. Door de rui, ziekte, zwakke gezondheid, ouderdom of veel eitjes leggen kan een stuit tijdelijk of blijven wat open staan. Soms zelfs heel erg open wanneer een duif veel te dik is of een breuk heeft, dan zou je een stuit moeten afkeuren... maar als je de oorzaak weet of in een bepaalde periode zit moet je er wel rekening mee houden. En er zijn diverse meningen over, in mijn visie moet een stuit goed gesloten zij, dik en stevig aanvoelen en niet te puntig. Maar door ervaring voel ik soms de oorzaak, dan is het niet iets van de desbetreffende duif maar een “tijdelijk of door oorzaak slechte stuit”.
Bij de vleugels zijn voor mij enkele zaken van belang. Ik heb het armpje graag zo kort mogelijk, omdat ik duiven wil die 11 uur kunnen vliegen. Maar selecteer ik een vitesse duif dan mag het armpje gerust langer zijn en krijgt hij toch het woord “goed”. In mijn visie moet er een redelijke verspringing tussen de voorvleugel en achtervleugel zitten ofwel de pennen van de achtervleugel “de broek” moeten wat korter zijn dan de eerste slagpen van de voorvleugel cq actieve vleugel.
Wanneer men de jongen net afzet van de ouders dan kijkt u daar niet naar, pas na de grote rui is de verspringing goed zichtbaar. En heel belangrijk vind ik dat de eerste vier/vijf slagpennen van de voorvleugel mooi dicht tegen en over elkaar liggen. Ik wil geen zogenaamde kippenvleugel , een kip kan slecht vliegen omdat de pennen te ver uit elkaar staat. Een kippenvleugel bij duiven is belangrijk maar niet van levensbelang, ze kunnen gewoon prijs winnen natuurlijk, maar het kost hun tijd, ze hebben gewoon minder draag en slagkracht. Bij echte super duiven zie ik het nooit. Wel opletten: door geen bad te geven gaan de eerste pennen wat uit elkaar staan, worden wat smaller en het lijkt of ze vierkanter zijn, het is dan geen kippenvleugel van geboorte maar door de omstandigheden en de verzorging van de baas zo geworden. Verder zie ik bij top duiven altijd een vrij lange vleugel die tot in het donkere stuk van de staart komt. Soms ziet men een duif met een mooie lange vleugel en die toch niet tot in het donkere stuk van de staart komt.... deze duiven hebben een slechte rug, waardoor er een aangeplakte staart aan hangt.. het lijkt dan voor sommigen alsof de vleugels te kort zijn.

Al met al veel info over selectie. Na de keuring krijgt een duif een cijfer variërend van 5 tot en met 8,5 . Geen enkele duif krijgt hoger dan een 8,5 (al denk ik het wel eens, deze verdiend een 9). In mijn methode kweekt men met alle duiven die het cijfer 8 hebben en dat is 8-. 8. 8+ of 8,5 soms moet ik het even uitleggen maar een 8- is dus net onder een 8 en een 8+ net boven de 8. Met een 7,5 kan men prima vliegen maar kweken pas wanneer het blijkt een excellente vlieger te zijn. In mijn visie moeten alle duiven onder de 7,5 verdwijnen van de hokken. Al vinden we heus wel eens een duif met een 7+ die het goed doet. Deze duif heeft dan veel verstand, oriëntatie en of motivatie en wat in het kopje van een duif aanwezig is kunnen we niet zien. Vooral als jonge duif en of op de vitesse zien we dus wel eens een 7 die het goed doet. Laat hem dan lekker op die afstanden, geniet er van maar kweek er niet uit. De kans dat uit matig gebouwde duiven een goede komt is bijna uitgesloten (kijk wel even bij het stukje over een goed kweekkoppel).

Ik denk dat iedereen die echt selecteert op duiven met een 8, die bij elkaar houd en zijn best doet beter gaat presteren dan ooit.
Uitzonderingen zijn er altijd, niemand is zonder fouten, ook een duiven keurder niet en men praat gewoonweg liever over die ene 6 die een goede duif werd dan over die honderden met een 8 die het ook werden. En laat u niet foppen, soms hoor ik: u heeft het fout want deze 6 is een goede duif omdat zijn opa een goede of dure was....  Of u heeft het fout, deze 6 is een goede vlieger. Op mijn vragen over welke prestaties? Ja drie eersten...op mijn hok... en ik speel niet zo goed. Regelmatig hoor ik over super prestaties maar bij navraag op papier.. komt er niks. GJB

DONDERDAG DE 30E
30-7-2015

Goedenmorgen iedereen,

Gisteravond mijn gedachten over goede duiven eens laten gaan op mijn nieuwe facebook pagina, ik zal ze vandaag ook hier op plaatsen.

De jongen zijn er uit gegaan om 08.30 uur. Ze hebben er zin aan, enkele dagen achter elkaar compleet nat geworden door het rotweer, maar gelukkig heb ik ze wel laten vliegen.

Er gaan zo,n 35 jonge duiven mee morgen, Ze zien er goed uit. Al heb ik geen schijn van kans natuurlijk, sommige worden al wat kaal, ik heb ze puur natuur. Geen verduistering gedaan dit jaar. Enkele hebben twee pennen gestoten, maar sommige ook reeds vijf en zes. Ik zie de vluchten met de jongen als een leertijd. Ervaring op doen voor later, ik weet nu al welke jongen mogen blijven ongeacht hun prestaties als jonge duif. Bij de jonge duiven specialisten in onze club staan ze al op weduwschap, dat is ook beter wanneer je hard wil spelen. Maar hier zitten ze gewoon met zijn 35-en in bijna 7 meter hok, met een speeltuin vol stro. Ze mogen nu doen wat ze willen.

Waarom een nieuwe facebook pagina? ik heb er nu wel vier, twee voor groepen, over Beute Producten, de vluchten zijn begonnen, en dan twee privè pagina.s De nieuwe heeft als voertaal nederlands, en alle bekende internet terroristen worden van te voren reeds geweerd. Mijn oude met 4000 vrienden blijft gewoon in de lucht, maar ik zal er niet meer ALLES op zetten. Iedereen kan dit dagboek lezen, dus weten en lezen toch al alles....

De nieuwe Site www.beute-duivenproducten.nl had gisteren al meer dan 4000 kijkers, en veel liefhebbers hebben hun bestelling reeds gedaan via het winkelwagentje. U hoeft uw adres maar eenmalig in te vullen, het systeem onthoud alles voor u, ook de betalingen zijn safe. Er kan nu niets fout gaan

Geniet van het hollandse weer.

ps de Friesland Cup begint as zaterdag pas... afgelopen week afgelast omdat niet iedere club compleet was, anders waren we reeds door naar de tweede ronde... Maar nu zaterdag begreep ik gaat het niet tussen Noordwolde en Oosterwolde, maar tussen Ydo en Elco en Henk en Dolf, de rest doet mee, maar eigenlijk voor spek en bonen

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Super duiven op nationaal , afdeling of regionaal niveau. Zijn altijd goed van bouw, of in ieder geval redelijk goed van bouw. Soms hebben ze een " mindere " rug . Natuurlijk zien we heel enkel eens een uitzondering, maar die zijn op 1 hand te tellen. Super duiven en dan matig van bouw( meestal rug) zie we wel eens bij Vitesse duiven. Duiven vliegen de eerste drie uurtjes met de kop dan, met hun verstand zeg maar. Hun oriëntatie en wilskracht is dan sterker dan hun bouw. Maar er zijn heel weinig echte super duiven. Dus de kans dat uw slecht gebouwde duif een topper word....is heel klein, bijna nul. Vooral over een jaar gezien en helemaal op de langer durende vluchten. Dus waarom die ene kans op 100.000 proberen? Hij of zij moet wel eten, enten, vliegen...etc dus brengt wel kosten met zich mee. Ik houd die slecht gebouwde duiven niet meer aan. Ik deed het dit jaar weer met een paar testduiven, en weer bleek het grote gelijk....nu naar het seizoen, zijn ze weg of gewoon slecht( over een seizoen gesproken). Nee, een topper kweken is al moeilijk genoeg, dus ik kweek en vlieg niet meer met slecht tot matig gebouwde duiven. En natuurlijk, als u geld genoeg heeft, speel ze dan gewoon iedere week, de mand is de beste keurmeester ....maar aan het eind van het seizoen inclusief een paar pittige vluchten vallen de slechten en matigen toch af...dus waarom wachten op " de mand als keurmeester" ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu reeds bezig met de kweek van 2016. Ik denk dat iedereen er al min of meer aan denkt. We zijn nog maar net begonnen met d jonge duiven, soms nog niet eens. Maar nu vast denken aan dat koppeltje bijvoorbeeld waar nog geen jongen van weg zijn, of over die goede vlieger die naar de kweek gaat. Vergeet met goede vliegers nooit dat de jongen niet alleen uit hem of haar komen he. U heeft tegen uw topper ook een partner gezet . En soms is dat een waardeloze duif. Een duif die u kocht via internet, goede stamboom er bij, maar in de hand een 5 of 6. Dan is het jammer van uw goede vlieger... Wanneer de vlieger een echte topper is, dan heeft hij of zij het in ieder geval in het koppie. En bijna altijd ook een ruime 7 in de hand. Zet er dan geen 5 of 6 tegen. De kans dat ze dan goed van bouw worden, en het verstand van de goede vlieger krijgen is bijna nul. Zorg voor uw beste vlieger altijd voor een partner met een super bouw.
U kunt wel alleen naar verstand kijken, of naar die super oriëntatie .... Maar dan komen er misschien jongen uit met een iq van een professor, maar met een niet zo sportief lichaam...en dan kan het jong er nog niets mee.
Dus oriëntatie x oriëntatie kan.... Wilskracht x wilskracht kan.... Maar zorg wel voor de bouw, spieren, vleugels en pluim om al dat verstand te kunnen dragen/ voortbewegen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar meestal zijn eendaagse fondduifjes wat kleiner, maar zeer goed van bouw. Rond, zo'n balletje zeg maar (duivinnen) , ook bij duiven die over een geheel seizoen er staan zien we vaker normaal tot iets kleiner van bouw. Grotere en vooral zwaardere duiven moeten het op die afstand toch allemaal maar mee slepen. Op de Vitesse vinden we een grote variatie aan super duiven. Soms grote duiven met grote vleugels en een gewicht van twee anderen. En soms op de Vitesse duiven met een ongelofelijke oriëntatie en karakter maar uiterlijke fouten. Meestal zijn ze van onder, dus de stuit en spieren nog wel goed, maar is hun rug soms zwak. Ik heb zelfs wel bijna pauwstaarten gezien die asduif werden op de Vitesse , en zelfs wel eens een slappe rug of pauwstaart die een 1e op een TT vlucht pakte. Maar de echte supers die ik in de handen kreeg waren in mijn ogen goed van bouw. En die topduiven hebben nog iets gemeen, ze kijken allemaal stuk voor stuk. " intelligent " en soms zelfs boos ( kwaadkijkers). Dat is wel iets wat men niet zo gemakkelijk ziet. Je ziet het of ziet het niet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over stuiten, stuitjes of stuitbotjes.
Soms hoor ik : die topper van Verkerk heeft een open stuit....
Maar de liefhebbers die haar in de handen kregen voelden niet goed... De uiteinden van de stuitbotjes zijn wat spitser dan gemiddeld, daardoor " lijkt " het open te staan. Maar de basis, dus waar de stuitjes beginnen....dat moet tegen elkaar staan. Maar..... Waarom voelt u eigenlijk zo naar die stuit, wees voorzichtig... De duif heeft hard gevlogen, legt nu regelmatig eitjes, waarom moet u dan duwen en wroeten om te kijken of die stuit "open " staat. Nee, de basis is gesloten, de uiteinden zijn spits. Dat is wat anders. Het mooiste voorbeeld: zet twee bierflesjes tegen elkaar . De flesjes staan dan stevig tegen elkaar, de halsjes.... Iets uit elkaar toch?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Twee 8,5 duiven tegen elkaar, beute producten door het voer en water en ik word kampioen...NEE !!!!
Nee, misschien is het uiterlijk van de duiven een 8,5 maar heeft de duif geen verstand... Misschien is de duif niet 100% gezond, misschien is het klimaat op het hok niet geweldig, misschien heeft de duif een koude partner die hem of haar geen liefde geeft. Misschien heeft de duif een tochtige broedbak, misschien is de duif een keer achterna gezeten door de roofvogel, en nog 100 oorzaken waarom het allemaal niet zo gemakkelijk is. Maar .... We moeten wel bij het begin beginnen. Dus zorg dat ze super gezond zijn, goed van afkomst, en top van bouw , dan is er wat meer kans. En we gaan voor die kansen niet voor lauw-kansen !

Terug