Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DE 31E
31-7-2015

goedenmorgen iedereen,

Update : 14.30 uur. We gaan naar Gennep ipv Boxtel. 

Eindelijk beter weer, het ziet er goed uit voor vandaag, morgen en volgende week. Hoe het weer morgen morgen gaat worden is nog een vraag, en dan bedoel ik qua wind. We zien van alles staan, oost, zuid, zuidwest en west. Dus ergens zit wel 1 die het goed heeft. Weervoorspelling......tja. Misschien is het wat als Melkert baan. 

Omdat het vrijdagochtend is, laat ik de duiven niet buiten, ze hebben net wat hennep gehad rond 08.00 uur maar dat is het dan. Niks meer vandaag.

Ik krijg straks bezoek van anton Hassing met een paar duifjes, en Gerrit Knol van het spoor der kampioenen komt even koffie drinken. En grote willem zal ook wel even aankomen, hij verzorgt de duiven deze week van zijn oomzegger, Gerard Heinhuis, dus is misschien vanmorgen wat later.

Gisteravond de duiven van Argenton van noordwolde naar steenwijkerwold gebracht. In noordwolde bijna 80 en in steenwijkerwold ruim 80, dus zeer weinig deelname. Ik hoop dat er verder in de afdeling nog wat duiven zijn, anders is het een concours zo groot als een gemiddelde vereniging. En als er te weinig duiven zijn, vind ik, moet je het afschaffen, de mensen willen het dan niet. Maar laten we niet te overhaast reageren, misschien komen we in Friesland wel op 3500 maar denk het niet. Argenton is voor mij ongeveer 780 km, ik heb niets mee. 

Er gaan vanavond zo,n 35 jongen mee op de tweede officiële vlucht, het hele jonge duiven kampioenschap is al naar zijn klote natuurlijk, vorige week in onze club maar 81 duifjes, in bijvoorbeeld Joure waren gewoon 500 duiven, ik snap er ook niets van. Natuurlijk slecht weer vorige week, maar tussen 7 en 9 konden we lossen, dat wist iedereen van te voren. En dat dan mijn club, niet mee doet, Wim 10, albert jan ruim 30 en ik gewoon al mijn 38, verder niemand. Gelukkig was het gehele bestuur wel aanwezig ter controle zo ook de inmand commissie .

Terug