Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 4 augustus 2015

4-8-2015

goedendag vrienden en vriendinnen,

Wat hebben we toch en raar weer dit seizoen , je kunt er geen pijl op trekken. Gisteren bloedheet en nu de gehele dag regen hier. 

Vanmorgen de jongen er nog even uit gehad. 1 gewond, en welke denk u? Ja, twee weken mijn eerste duif de 508. Het bloed lag op de valplank. Als ik ze vanmiddag er nogmaals uit kan doen maar even laten zitten. En dan zal ik even kijken of het ernstig is, eerst even laten rusten.

Wat ik begreep gisteravond, waren er weinig duiven na gekomen gisteren. In steenwijk en omgeving is nog ongeveer 30% weg van zaterdag, en dan vooral bij de liefhebbers die nog niet mee speelden met de afdeling container.

Ik kreeg een mailtje van Hans Stefanus, hij had zaterdag 19 jongen mee en zondag kwamen de laatsten thuis, dus bij hem geen verliezen. Hij speelt bij de hunevliegers te Havelte. En het zou toch geweldig zijn wanneer Hans een deel van de verliezen kan beperken met het SBN poeder.

Morgen, woensdag even op pad met de oude duiven,van gaan richting Amersfoort. Ze gaan vrijdag in de mand, leuk voor me zelf, of de duiven het leuk vinden weet ik natuurlijk niet. Ze zitten nu allemaal in het A hok en allemaal op nest. Afgelopen donderdag, vrijdag, zaterdag hebben ze gelegd. 

Woensdagavond even weer een nieuwe vracht prange suppe halen bij gunter. 

 

Terug