Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 17 augustus 2015

17-8-2015

goedendag vrienden en vriendinnen

Het weer is niet zo fraai voor de duiven, miezerig. Ik heb de jongen er toch even uit gehad vanmorgen, maar na 10 minuten hielden ze het voor gezien, nat worden en kaal zijn gaat slecht samen.

De ouden er helemaal niet uit gedaan, die moeten het doen met twee of drie lapvluchtjes deze week. woensdag en donderdag in ieder geval en morgen? tja morgen misschien. 

De duiven hebben het goed gedaan afgelopen weekend, heel goed eigenlijk. alles thuis, en dat is al mooi in deze moderne tijden en veel prijzen en ook nog eens een 7e van ruim 20.000 duiven met isabella 15-590. Dit kan toch wel eens een aparte duif gaan worden, van de vier keer dat ze mee ging op de officele vluchten pakte ze drie kopprijzen. en haar ouders zijn beide ook nog van het beste bloed ook nog. Maar u weet, ik vind het leuk als ze als jonge duiven prijzen winnen maar vind het belangrijker hoe ze er uit zien en of ze fit thuis komen. en dit duifje is een perfecte in de hand en draagt een groen ringetje....en was dus een favorietje als jong.

Ook of vooral juist de ouden komen steeds beter op gang, nu zelfs een prachtige serie en in een ruim half uurtje alles thuis, en wederom de 734 met een kopprijs in groot verband. Deze 734 is een geweldige doffer, in de hand een 8,5 al zou je hem graag door zijn gezicht uitdrukking een 9 willen geven. Wat een vuurvreter en wat een bouw. Zijn vader is de 761 van 2011 die ik kreeg van mijn vriend richard van der horst uit nieuw weerdinge, deze 761 speelde bij mij o.a een 3e Teletekst en is zoon van zijn Rugzitter die weer een topper was x de Asduif van Richard. De moeder van de 734 is een rechtstreekse van Hans en Evert Jan Eijerkamp de 11-305 Elioenai-E met de E van eijerkamp zoals u weet. Deze 305 speelde diverse eersten en Teletekst en was Asduif fond, en komt weer uit een rechtstreekse Bas en Gerard Verkerk uit Olympic Sponge Bob. Zo komen toch steeds de beste duiven weer naar boven drijven na dit lange lastige seizoen.

We hebben het hier nu bijna op de rit, de zeer grote koppel jongen van 2014 met daarbij zo,n 50 testjongen( dus duiven van andere liefhebbers) is op dit ogenblik terug gebracht tot 54 duiven( 27 koppels). maar daarvan gaan er over enkele weken nogmaals een flink aantal uit.

Maar dat weten we pas over zo,n vier a vijf weken. Hoe veel jongen zijn er over? welke van de meest perfecten zijn er nog? welke duiven konden nu als jong of de andere als jaarling bij de eerste 10 vliegen, etc. Ik moet en zal gewoon volgend seizoen er weer staan geen excuses. In februari 2014 stelde ik me dat doel, eerst 2017, maar later stelde ik dat wat bij al naar 2016. dit jaar viel gedeeltelijk in het water door de forme die maar niet kwam onder de  B ploeg op het Dumo hok. hier kwam geen zon, geen warmte, slechte verluchting en de mindere duiven. Na de voor mij slecht verlopen Sens, waar veel duiven uit de B groep en dan vooral de testduiven niet of te laat terug keerden werd het beter, ik liet lampen instaleren en verwarming, de overgebleven duiven kregen meer ruimte, vonden een nieuw plekje, kregen zon en warmte en begonnen prijs te vliegen

en de enkele duiven die het toen oppakten zitten nu in het A hok ofwel het oude hok ( bouwjaar in gedeelten 1965 en 1975) en doen het goed, duiven als de 807, 832, 811 en 805 behoren nu zelfs bij de favorietjes voor de toekomst.

Dus volgend seizoen dan gaat het gebeuren, zeker weten !!!

Terug