Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 19 augustus 2015

19-8-2015

Goedendag iedereen,

hehe het weer is beter geworden. De duiven gelijk maar even weg gehad. De jongen bij Afslag Ommen( na het bakje koffie met koek bij Tankstation de Hearst) en toen door gereden naar Elburg. We hebben daar een mooie losplaats gezocht voor de oude duiven en die gingen als een streep de 51 km aan.

Even op bezoek geweest bij de heer van Triest, fondspeler en eigenaar van twee vis winkels in Elburg. We hebben wat makreel en zalmbuikjes gekocht. volgens van Triest zelf is dat natuurlijke viagra, dus Willem wilde gelijk twee kilo hahaha.

Bij thuiskomst was alles weer thuis, de jongen in twee groepen, waarvan 1 jonge duif zelf 6 minuten los. Nadat de ouden thuisgekomen waren, zag ik op de klok toch nog enkele laatkomers met de jonge duiven. Maar gelukkig alles weer aanwezig.

Zo, rond 12.30 krijgen de ouden nog even een bad, ik heb graag schone duiven, en die nestduiven zijn toch wat vieser soms dan weduwnaars. Straks bezoek uit Harkema, ik had een jonge duif opgevangen, gepakt door de roofvogel maar gelukkig komt de baas hem zo halen. Goed toch.

Later meer, eerst even aan de Zalmbuikjes...

Terug