Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 20 augustus 2015

20-8-2015

Goedendag iedereen,

De duiven vanmorgen naar Nijkerk gehad, afslag de Keutel+, 80 km. ze deden er een uurtje over. Kwamen zeer goed naar huis, draaiden niet en namen 1 rechte lijn naar huis. Het waren de ouden, de jongen zijn dus niet mee geweest, die zijn om 07.35 uur gelost bij huis, en de laatsten waren terug om 09.15 uur, die hadden er dus zin aan, wel moet ik zeggen dat er vier tegen 08.30 naar binnen gingen dat waren de vier op nest.

Ze zien er heel goed uit, ik heb ze nu iedere dag( nu ongeveer de 12e dag) achter elkaar aan de LTW, de laatste jaren deed ik dat ook met prange Suppe tijdens de natour, gewoon 7 dagen in de week en dat ging super. Nu dus een jaartje proberen met LTW ( 1 liter € 30,00) en ze worden heel strak, bij de ouden is het net of er bakmeel op de kop ligt. as zaterdag zal het geen verschil maken hoor, denk ik, de wind is zuid oost, dus minder voor Wilhelminaoord kan het niet. Maar niet zeuren, het is ook wel eens noordwest en dat is het voor Harlingen niet leuk. Dus eerst maar in eigen club kijken.

De africhting Deventer of Zutphen voor zuid is verplaatst naar maandag, we hebben in de afdeling te veel duiven, afgelopen week 21.000 jongen plus nog wat ouden, ze kunnen er niet nog drie losplaatsen bij hebben. Voor mij geen probleem, ik deed toch niet mee, mijn ouden gaan naar Tongeren gewoon met de jonge duiven mee( ongeveer 240 km) Noord Friesland heeft wel een africhting op zaterdag, nu had ik persoonlijk gezegd dan zij ook op maandag, geen verschil maken.

Maar ik werk ook op maandag en dinsdag dus kan zowiezo niet mee doen, maar ook niet achter de inmandtafel. Dus daar maar iemand anders voor deze keer, Lammert Jelsma is een prima vervanger.

Net een pallet vol beute producten gemaakt voor groep Lataire uit Belgie, ze gaan dat via hun internet site verkopen wereldwijd. achter deze groep zitten de heren Lataire en de Lijzer, deze laatste uit Aardenburg Nederland.

Ik heb van JP de Lijzer ook wat testmateriaal gehad, het zijn natuurlijke geel en worm pillen, dus zonder medicatie toch van het Geel en wormen af. Ik heb een testhok gevonden met een worm besmetting bij de kwekers( die zaten op een zandbodem), dus we gaan kijken of dit na enkele dagen nog in de mest te vinden is. De capsules tegen het geel( Red Pigeon) zijn al wat langer in gebruik bij diverse Belgische liefhebbers.

Zoals gister reeds vermeld, bij 25 van de 27 koppels oude duiven liggen twee jongen, bij twee koppels èèn jong, en die eieren hebben gewoon twee keer "bloot" gelegen tijdens de vrijdagnacht. gelukkig zat de temeratuur mee.

Nu is het 15.20 uur, de jongen gaan er straks nog een keer uit tegen 17.00 uur, krijgen daarna super energie zoveel als ze willen en nog weer schoon water( met LTW) en moeten het dan doen tot morgenmiddag 16.00 met pakken. Het voer wat ze vanavond laten liggen, pak ik vrijdagochtend tegen 10.00/11.00 uur weg. Vers voer krijgen ze morgenvroeg niet.

later meer

Terug