Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 22E
22-8-2015

Goedenmorgen iedereen,

updates, kijk steeds onder aan het dagboek, dus scrol naar onderen aub

gisteravond een mooie koppel duiven in de mand gedaan voor Tongeren. 54 ouden en 31 jonge duiven, dus een koppel van 85 stuks moet vandaag richting Wilhelminaoord.

Het was weer gezellig in de club, volgende week vrijdagavond een BBQ na het inmanden. Geweldig hoe Cor en Willie dit iedere keer organiseren. We hopen natuurlijk op mooi weer.

Gisteravond een klein uurtje aan de telefoon gehangen met Henk Douna uit Donkerbroek, We hebben al 35 jaar een heel goede klik, onze beide vaders waren goede spelers en ook bevriend, en Henk en ik hebben dat maar voort gezet. Prachtig toch. Gisteravond over diverse onderwerpen gesproken waaronder duiven, ons beide passie. Maar op zaterdag zijn we geen vrienden hoor, dan zijn we concurenten, maar wel die het de ander ook gunnen. En daar zit bij veel liefhebbers nogal eens het "foutje". We wensen elkaar de 2e prijs zeg maar, maar steeds met een gemeende glimlach.  Ik had gister een rijtje genoemd met spelers die hun jongen op weduwschap hebben, Timmerman, van Dijk en de Homma,s. Henk en Dolf hadden ze nog samen dus hoorden niet in het rijtje serie pakkers......dacht ik, maar ze hebben ze vorige week ook gescheiden...dus komen van der Stouwe/Douna bij het rijtje, dan moeten ze wel 40 voor me klokken hahaha( die vier hokken samen he, anders word het wel heel erg voor me ;)  )                                                                                                                                                                                        Volgend seizoen ook maar gescheiden spelen, ik zal aan shell nog wat meer vrije dagen vragen lol. Ach, u kent me, ik zeg vaak ff wat om mensen te prikkelen, natuurlijk kun je op nest voor deze mannen klokken, natuurlijk, maar mooie series moet je met verduisterde jongen pakken. En dan nog ???? heb je ze gescheiden, op 10 pennen...en ze zijn niet fit, of gewoon van mindere kwaliteit dan lukt het ook niet hoor, alles moet mee zitten, kampioen met de jongen word je maar niet zo maar. maar met een 11e twee weken geleden van de afdeling en een 7e vorige week tegen 20.500 duiven ben ik best tevreden. Dus we zullen vandaag richting het noordwesten kijken, en hopen op die ene die niet te ver vliegt.

update 08.00 uur, de duiven te tongeren worden gelost om 08.30 uur te Tongeren, afstand voor Wilhelminaoord 234 km

Afgelopen donderdag is er gelukkig weer een pallet LTW binnen gekomen en een Pallet lecithine olie en Colicontroll, deze worden gemaakt bij de firma DHP uit Verserbroek. Er waren enkele mensen al ongeduldig, kan ik me ook voorstellen, maar het is allemaal op de post, dus komt goed.

Op dit ogenblik, 08.10 uur is Elco weer druk bezig met de hokken schoon te maken, hij was er vroeg bij vanmorgen, dus wanneer de duifjes thuiskomen deze ochtend, is alles weer picobello. Gisteravond heb ik vast de BEUTE BAK overal vol gegooid, ik gebruik een volle emmer per keer nu, ik gooi gewoon alle bakjes vol, ze eten eerst het lekkere er uit en later de rest wel, er blijft helemaal niets over, niets gooien we weg. Voer met olympic MG Mix heb ik ook al gemaakt en water met Electroboost. Dan kan het water even op temperatuur komen, steenkoud is niet lekker voor ze wanneer ze drie uur gevlogen hebben. Ik gooi eerst de Electroboost in de bak, beetje heet water er op, even laten smelten of oplossen en dan bijvullen met koud water en dat ruim voor de duiven thuiskomen. Duiven die thuiskomen met warm weer, en droge oostenwind hebben meer dorst, en hebben baat bij Electroboost, je zie ze na het drinken even een keer met de ogen knipperen en ze zijn er weer bij.

bij de vliegploeg liggen overal kleine jongen van 1,2,3 dagen oud , ook deze hebben vanacht gewoon bloot gelegen in de broedschaal, wel heb ik de schuiven dicht gedaan, het oude hok blijft lang warm dus dat gaat helemaal goed met deze nog redelijk warme nachten. Bij heel koud weer, of tochtige hokken gaat dit natuurlijk niet, dus doe dit nooit na op uw hokken, ik ken het klimaat niet.

Soms vind je een duifje die beter is dan je had gedacht, ik kreeg van mijn vrienden Bas en Gerard Verkerk in 2013 twee jonge duiven, eigenlijk om mee te spelen, ik deed het niet, ze gingen naar de kweek. In 2014 het eerste jaar dus kwam uit de duivin van Gerard en Bas 13-236 Mastermind, reeds de wonderbaarlijke 14-168 van Herman Gaal die dit jaar 1,1,2,2,2, etc etc vliegt, dit jaar heb ik er met een andere doffer twee van voor mezelf, waaronder de 590 die vorige week de 7e TT pakt in Friesland( geen oficiele NPO Teletekst, maar afdeling Teletekst) tegen ruim 20.000. maar ook de andere de 528 won reeds een 1e op de africhtingvlucht, dus twee op twee, of met die van Herman Gaal er bij drie op drie. Bedankt Gerard en Bas. Vorig seizoen stond ze op een kleinzoon Vechtmachine en dit jaar op de Sprinter, samenkweek met Lex Thijsen uit THOM x zuster DAMON. dus 100% sprinters.

Afgelopen donderdagavond kwam het vale Eijerkamp doffertje terug, hij was een weekje weg van een africhtingvlucht vanuit Zwolle( met die oostenwind toen), heeft nergens binnen gezeten, hongerig, flodderig dus echt gezworven

Update 10.18 uur. Ik verwacht de duiven hier rond 11.25/11.35 uur. dat is ruim 75 km per uur. rond Urk, Joure en misschien zelfs Harlingen zullen ze sneller gaan, ligt een beetje aan welke zijde van het ijsselmeer ze nemen, de meesten zullen bij Urk aan gaan en dan omhoog recht over Lemmer en Joure. Maar we hopen natuurlijk op die duif die dat niet doet, die bij Amersfoort de A 28 aan houd, maar ze moeten nog op verkeersles( borden volgen hahaha)

Terug