Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

DINSDAG DE 25E
25-8-2015

Goedemorgen iedereen,

de jongen zijn er uit en waren gelijk uit zicht, de 578 kwam snel terug, dat was het duifje wat een paar dagen te laat was van zaterdag.En een duivin op aangepikte eitjes, die wilde ook liever binnen zijn. Kan ik me voorstellen, je wilt je kinderen geboren zien worden toch.

Het lijkt er wel op of de jongen mooier worden zelfs, sommige hebben weer wat veren, en deze nieuwe pluim is natuurlijk zacht en prachtig.

Donderdag krijgen we bezoek uit Saoedie Arabie, twee sjeiks komen buurten en gaan zelfs eind van de middag mee naar de club voordat ik ze naar het Hotel breng. Prachtig toch, vrijdagmorgen heb ik een afspraak voor ze gemaakt bij de gebroeders Homma en vrijdagmiddag gaan ze naar Marcel Sangers met misschien eerst nog een tussenstop bij Harm en Chantal Vredeveld. Even kijken hoe ze met de tijd zitten, en hoe lang ze bij de Homma,s blijven, maar met een beetje samenwerking moet het allemaal net kunnen.

Donderdag dus inzetten voor Chimay, een twee nachten mand, niet omdat ze het anders niet redden waarschijnlijk, maar het is een goede leerschool voor de jongen, even een dagje extra, en de begeleiders hebben wat meer tijd voor super verzorging onderweg, dus geen gehaast, gewoon rustig aan en goed verzorgen.

De ouden hebben zaterdag hun eerste van drie natourvluchten, ook spannend, ze zitten dan op jongen van 8 dagen, ik hoop dat ik woensdag en donderdag nog even tijd heb om met de ouden te rijden, vandaag moeten ze er maar even zo uit.

update 11.15 uur

De duiven hebben heel best gevlogen, de jongen een beetje regen gehad, de ouden( eerste ploeg) droog, de tweede ploeg( duivinnen) gaan zo rond 12.00 uur

De ouden zitten nu dus op kleine jongen, bij alle koppels liggen twee jongen. Ik weet nog niet of ik ze allemaal hou, soms adviseeer ik liefhebbers 1 jong te laten liggen, maar ik weet vaak wel raad met die late jongen, dus laat ze maar gewoon allemaal liggen. Als er een achterblijver tussen zit, haal ik hem natuurlijk wel weg, maar in principe heb ik dat nooit. Ik kweek zowat 9 maanden per jaar met de kwekers, en nooit geen kippetjes of andere achterblijvers, het lijkt of ze iedere ronde juist mooier worden. En die late jongen van de vliegers zijn meestal helemaal geweldig, daar kunnen mensen een stam mee opbouwen soms. Het zijn toch je uitgezochte en overgebleven vliegers. Misschien dat ik ze te koop aanbied in het clubgebouw of zo, ook wel eens leuk. We zien wel, internet kan ook, maar een keer jongen in de hand nemen is nog mooier toch. Maar ff kijken

Terug