Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZATERDAG DE 29E
29-8-2015

Goedemorgen vrienden en vriendinnen,

De duiven zijn los , in Boxtel om 09.15 uur en Quievrain ......08.30 uur. We zouden naar Chimay, maar daar zeggen we niets over. We blijven positief, men zal er vast een goede reden voor hebben.

Willem was al om 09.30 ter plaatse, een beetje te vroeg, ze waren net 15 minuten los hahaha. Alles staat gereed, laat de duiven maar komen.

Het zal ongeveer een copie van vorige week worden, de Groep F is gezamelijk gelost met ons ( E) , op Boxtel, dus alles zit in Urk, Joure, Tijnje. In noord, doen ze dat niet, daar gaat west en oost niet gezamelijk los, daar hebben ze het goed voor elkaar. Wat wij of anderen er van denken is niet zo van belang hier. Gewoon naar eigen club kijken. Op Quievrain zijn we gelukkig gezamelijk los, dus daar iets spreiding.

Iedereen succes, later meer, eerst even duiven wachten. Groetjes en maak er een mooie dag van

update 11.16 uur Alles thuis 53 stuks kleppen dicht.

Onze 1e duif arriveerde rond 10.55 uur boven het hok, even een paar ererondjes, even op de dakpannen, wat van slag, naar de klep en op de antenne 10.56.15 , het lijkt een vroege aan deze zijde van de afdeling.

Het was Heaven, een duivin uitgezocht uit het vroegere B hok, en overgewend naar de A ploeg. Ze is van vaderzijde uit de lijn Vechtmachine x 063 x Missouri,s Girl. De moeder is een rechtstreekse van Hans en Evert Jan Eijerkamp 12-631 directe dochter van Heracles x Jolanthe.  rond 11.10 dus ongeveer een kwartiertje zijn de meesten wel thuis, een koppel van 25/30 stuks viel te gelijk, dus kan best een duif gemist hebben

Heaven heeft waarschijnlijk in de club de 1e, maar nog niet zeker. ff afwachten, en de duif staat mooi in de afdeling groep zuid tussen het geweld van de Westzijde, ze is dus haar eigen pad gegaan, leuk toch.

update 11.32 uur

Nu is het wachten op de duiven uit Chi...ik bedoel Quievrain. 321 km ongeveer, daar hebben we 30 jongen op mee, op de natour hadden we alleen ouden. De jongen waren wel mooi hoor, maar de meesten stonden op 3 of 4 oude pennen, en dat hebben ze ook minder kleine veertjes natuurlijk, dus geen strakke jongen. De koppie waren gelukkig nog wel strak, geen kale oortjes nog, dan kunnen ze eigenlijk niet meer mee. Ik hoop dat een jong met een nestje een beetje mee kan met het verduisterde geweld van de anderen. Als we er minder dan 5 minuten achter aan zitten hebben ze het al prima gedaan. Al had ik twee of drie duifjes die stil stonden qua rui, die hebben een jong van een week, en 1 koppel heeft een jong van 18 dagen, ook die ouders zijn redelijk strak.

Nu bij thuiskomst hadden de ouden even Electroboost in het water, ook goed voor de jongen natuurlijk, van een week oud, die hebben een nachtje koud gelegen, beetje stijf, zullen later wel iets een getekend pennetje krijgen, maar komt wel goed. Vanaf morgen weer LTW, dat is toch echt geweldig spul hoor jongens, vorige week bij Johan den Hartog gezien? hij is testhok, ook met de oude duiven. Omdat LTW pas later in het seizoen kwam weten we nog niet heel veel over begin van het seizoen, hoe de duiven het oppakken, maar de liefhebbers die het zijn gaan gebruiken, daarbij zag ik bij bijna iedereen beter afkomen dan voor die tijd.

Ik heb nu zaterdag, omdat de jongen natuurlijk ook een 24 uur geen eten hebben gehad, Olympic MG Mix over het voer met Lecithine olie, even oppeppen die boel hahaha. Later meer

ps er zijn mooie Shirts besteld met Beute Logo , ik denk dat bij bestellingen boven een bepaald bedrag ik er straks maar een shirtje bij in stop, maar zal de klant wel eerst even vragen, als je hem niet draagt maken we er iemand anders misschien blij mee.

Update 16.00 uur,

De eerste duif van Quiverain arriveerde om 12.21.50 "IDELLE" , een duivin uit De jonge Asduif van vorig jaar 14-842 (tot Morlincourt), uit Fighting Fedde x 13-929 super duivin uit koppel van Dijk Houten, ze is de 2e melding in de club net achter de gebroeders Homma. Ze kwam iets terug over de bos, twijfelde nog even, kost haar een paar meter. maar zit er goed bij, binnen een paar minuutjes stond het klokkie stil ( moest er drie klokken)

Terug