Dagboek

Dagboek van Gert-Jan Beute. Dagelijks probeert Gert-Jan hier de gang van zaken hier weer te geven.

LAATSTE BERICHT:

ZONDAG DE 30E
30-8-2015

Goedendag vrioenden en vriendinnen,

Gisteren een geweldige duivendag hier. Van de 53 duiven die gezet waren op de natour winnen er in de club maar liefst 49 prijs, in de afdeling en dan groep zuid volgens mij 48 stuks. dus een handvol was net een minuut te laat. Ook bij de jonge duiven op quievrain ging het goed, In de club spelen we tegen 340 duiven een mooie 3e en 9e etc. en in groot verband zitten we wederom voor het jonge duiven geweld uit Donkebroek, wanneer ze voor mij zitten vinden ze het ook prachtig, dus ik vind het mooi om wederom voor hun te zitten met weinig jongen mee en niet verduisterd. een duivin op nest was onze eerste op Quievrain (321 km) het was 15-585 een dochter van de 14-842 en de 13-929 twee vliegduiven. De 842 is zoon van Fghting Fedde die weer zoon is van de Vechtmachine, in de club staan we ook eerste kampioen jong en hebben de 1e, 3e, 4e, duifkampioen jong.

Maar op de natour was het helemaal geweldig in de club waren 235 duiven gezet, waarvasn dus 53 van ons, bij de eerste 40 waren er 32 uit Wilhelminaoord.. 3 liefhebbers hadden helas geen duif in de punten. Er waren ook weer veel jongen weg hier in het zuiden, onervaren jongen, de helft was nog niet thuis om 19.00 uur bij de meesten.

Geweldige resultaten weer gisteren gemeld op het Beute systeem, en ook steeds meer liefhebbers die top beginnen te spelen door selectie hier in Wilhelminaoord, liefhebbers komen dan met hun duiven, en die echt te slecht zijn van bouw halen we er tussen uit, en van de besten maken we wat koppels. Steeds meer komen die hokken naar voren, gisteren op TT ook weer diverse "nieuwe" spelers, die het roer omgooiden en lieten selecteren op uiterlijke kenmerken

Natuurlijk is een ook gesproken in de club over mijn uitslag, en over de verliezen van vele jonge duiven, volgende week krijgen we op de natour voor de punten nog geen 150 duiven, liefhebbers gooien na 1 week de handdoek in de ring, stoppen of zetten ze op invlieg... Ook op de reguliere jonge duivenvlucht volgende week zullen we misschien maar net 7 liefhebbers krijgen, veel jongen weg en dan met de rest net of net niet in de punten, zelfs nu we 1;3 spelen. Jammer. Maar het kan wel met niet verduisterde jongen blijkt, maar wel op een nestje denk ik, De homma,s pakken 1,2 ik zelf 3 en wanneer ik er 6 heb van de 30 hebben zijn er 8 van de 81, maar dat zegt niets over volgende week he, met wat regen vallen mijn duiven uit de lucht hahaha en hebben zij er 40 voor mijn eerste.

Net even koffie visite gehad van Wilco en Esther Bultman, super aardig koppel. en gaan een sensatie in duivenland worden, let op mijn woorden. Nu twee jaar bezig ( actief) en al zo pakken !! respect. !

Ik denk dat ik de jongen uit de vliegers verkoop in eigen clubgebouw en DAN TEN BATE VAN VERPLEEGTEHUIS REGGERSOORD te MEPPEL, waar mijn moeder woont. Veel van het goede doelen geld gaat naar Afrika, ook goed hoor, of naar ziekte bestrijding, maar onze oudjes worden vaak vergeten, die hebben het land opgebouwd tot het wat het nu is. Ik denk dat ik over drie weken op zaterdagmiddag de duiven verkoop voor dat GOEDE DOEL, de ouderen in het verpleegtehuis REGGERSOORD te Meppel. Dus liefhebbers die nu vragen wat kosten ze, en kan ik die uit de 1e prijswinnaars bespreken, NEEN, u komt maar naar Noordwolde op zaterdag de 19e September info volgt, dus contant betalen dan, en de duif gelijk meenemen, bouw uw stam hier mee op. Het zullen er een 40/50 zijn. Dus super bloed voor waarschijnlijk gewone prijzen. En ja, twee sites willen ze ook verkopen, maar de ene alleen de besten en beide willen natuurlijk 30% , en u kunt ze niet zien, dus komt allen maar gewoon kijken, en neem geld mee

Terug